12.02.2016 | 11:51
Съветникът на Местан: Ченгетата ще бъдат изучавани като светците на комунизма
Георги Кориратаров призна, че по негов донос е бил арестуван Владимир Райчев
Съветникът на Лютви Местан по медийните въпроси Георги Коритаров разкри днес в ефира на Нова телевизия, че се гордее от своето минало в Държавна сигурност. В спор с издателя Юлий Москов, Коритаров дори обяви: „Ченгетата са светците на комунизма. След години агент Иван, ще е свети Иван“, обяви шокиращо Коритаров, който е известен с агентурното си име Алберт.
Коритаров призна и друг шокиращ факт от своята биография. На въпрос на Юлий Москов, вярно ли е, че след негов донос Владимир Райчев /б.р. – брат на социолога Андрей Райчев/ е бил вкаран в затвора, Коритаров обяви: „Вярно е и се гордея с този факт“.
Москов: В резултат на твой донос да арестуват българския журналист Владимир Райчев – това святост ли е?

Коритаров: Разбира се, че е святост. Особено от събитията, които продиктуваха това. И той не е бил журналист. ДС е високо интелигентна структура със служители, които днес защитават различни позиции.

Както е известно Лютви Местан също е бил агент на Държавна сигурност и вероятно сега това е свързващото звено между двамата.

По темата за забраната, която Турция наложи на Ахмед Доган и Делян Пеевски за влизане в страната, Москов коментира:

„Тук мирише на турски ботуши, коментира Москов. Не е работа на Турция, не е работа на Ердоган да се занимава с Доган, каза той. За него е смешна тезата, че е заради контрабанда на цигари. Производителите на цигари не се занимават с контрабандата им, с нея се занимават други хора“, каза той.

„За мен е важно кога и как ще бъде изяснена официалната позиция на Република Турция“, каза от своя страна Георги Коритаров.

„Еврдоган има два проблема. Единият проблем са българските турци, около 400 000 човека, които са настроени, повечето, републикански и демократично. На изборите в Турция те гласуват против Ердоган. Ердоган иска да установи контрол върху тях. Ако това бъде оставено само на Лютви Местан, това никога не може да се  случи. Стана ясно, че Лютви Местан е слаб политик“, коментира още Москов.

„Декларацията за сваления турски самолет беше върхово постижение за изразяване на позиция на България като съюзник на Алианса“, повтори тезата си Коритаров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране