10.11.2022 | 20:01
Съветниците на Гълъб Донев лапат по 4600 лева
Двама от тях са с едва средно образование...

4600 лева е средната заплата на съветник в кабинета на служебния премиер Гълъб Донев или някой от неговите вицета, стана ясно от отговор на министър-председателя до соцшефката Корнелия Нинова за броя назначения по топлите места на „Дондуков“ 1, откакто властта на Румен Радев е окупирала сградата.

Общата сума на средствата, заделени на месец за 26-имата, кацнали там, е 119 783 лева, като в нея, уточнява Донев, влиза основната месечна заплата, допълнителни възнаграждения за прослужено време и… постигнати резултати, т.е. ДМС-та.

В неговия кабинет назначените досега са цели деветима, като един е на непълно работно време – 4 часа. Служителите на премиера имали образование в сферата на философията, изкуствознанието, социологията, националната сигурност и отбраната, прависти, разузнавачи и филолози. Срещу апетитните фишове се подписват и двама среднисти.

В кабинета на Атанас Пеканов съветниците са доста по-скромен брой – петима, като и там има служител на непълно работно време. Освен това нито един не е останал само с гимназиална тапия.

При министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров съветниците са трима и всичките са висшисти. Същата е ситуацията и при вицепремиера по икономиката и министър на транспорта Христо Алексиев.

Само един е среднист край МВР шефа Иван Демерджиев, но пък за сметка на това ползва експертизата на цели шестима, включително философ и финансисти по образование.

1 коментар

  1. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    ‘Само един е среднист край МВР шефа Иван Демерджиев, но пък за сметка на това ползва експертизата на цели шестима, включително ФИЛОСОФ и финансисти по образование.’
    Да ползва повече философи.Те ще му помогнат да се осере по-благополучно в МВР.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране