25.07.2024 | 10:47
Сега ли разбрахте, че Байдън се здрависва с въздуха?
От години президентът на САЩ е с деменция, но неолибералните клакьори твърдяха, че е велик президент

Преди две години и половина президентът Джо Байдън се здрависа с въздуха. Това се случи в щата Северна Каролина. Видео показа как след края на речта си американският президент се обръща надясно от трибуната и подава ръка във въздуха. Срещу него в радиус от няколко метра няма никой. След като ръката на Байдън виси няколко секунди във въздуха, той се обръща и тръгва към изхода, но не го уцелва, прави няколко крачки в грешни посоки и след кратко лутане хваща посоката, която беше ясно очертана и единствената възможност за излизане от сцената.

Още тогава републиканката от сената Марджори Тейлър Грийн призова срещу Байдън да бъде започната незабавно процедура по импийчмънт. „Нашият президент се опита да се ръкува буквално с никого. Това е невероятно срамно. Той ръководи страната ни. Стига вече“, написа тя в Туитър.

Спомням си много добре, че когато пуснах това видео с новината във Фейсбук, фактчекърите го свалиха и ми сложиха поредното наказание (беше в началото на 2022 г. след началото на руската военна операция в Украйна и Фейсбук цензурата беше в разгара си). Като причина за свалянето бе посочено, че това е фалшива новина. Байдън не се бил здрависвал с въздуха, а протегнал ръка към хората на няколко метра от него.

Седмица по-късно Байдън пак понечи да се здрависа с въздуха и пак загуби ориентация, този път на друга публична проява. Оттогава насам падаше по сцени и стълбища, загубваше се по конференции, а жена му го събираше от кафенетата, правеше невъзможни лапсуси, които показваха менталните му проблеми, а не бяха обикновени грешки на речта и въпреки това демократите, холивудските звезди, официалните медии и умнокрасивите по света и у нас казваха, че това е най-добрият президент на САЩ, и обвиняваха в лъжи всички, които посочваха очевидното – Байдън не е добре, нито ментално, нито физически, не е адекватен и очевидно не може да изпълнява задълженията си на президент.

Нещо повече – Байдън спечели предварителните избори във всички щати, а сега през август трябваше да получи официално номинацията на демократите на предстоящата им конвенция. Искам да кажа, че тази лудост се поддържаше до последно. От години президентът на САЩ е с деменция, но неолибералните клакьори твърдяха, че е велик президент.

Всички виждаха очевидното, но се правиха на ударени и цинично отричаха действителността. Едва преди месец някои от влиятелните демократи се обърнаха срещу Байдън след катастрофалния му дебат с Тръмп по СNN, но екипът на Джо упорито отказваше той да се оттегли от надпреварата. Само преди десетина дни Байдън потвърди в Сената намерението си да се яви на изборите през есента. Сега си представете какво щеше да стане, ако миналата събота Тръмп не си беше мръднал главата в последната частица от секундата и куршумът бе отнесъл половината му лице. Байдън може би щеше да остане за още един мандат, защото очевидно и в първия не беше той човекът, който взема решенията в Белия дом.

И тук е големият проблем, свързан с най-голямата демокрация в света, която си позволява арогантно да държи сметка на другите за тяхната демократичност. Кой управлява САЩ в последните четири години? Кой взема важните решения за провокиране на войни, налагане на санкции, миграционна и икономическа политика? Очевидно не е Джо Байдън.

Нещо повече. Тези дни той се оттегли от надпреварата за президент, без да посочи причина, но не се оттегли от президентския пост. Очевидно е, че щом се отказва от вече спечелената си (във всички щати на предварителни избори) номинация, която трябваше да бъде само формално потвърдена, причината е от медицинско естество. Не може да бъде друга. И ако един кандидат за президент трябва да бъде здрав, колко по-здрав трябва да е действащият президент. До края на мандата на Байдън има половин година. Със световни конфликти, в които САЩ участват активно, като Украйна и Газа и чиито жертви растат главоломно. Вътрешната политика на САЩ не ни интересува, но очевидно и там проблемите са огромни. Как е възможно Байдън да остане президент при това положение? Що за демокрация и морал има в тази страна, която си позволява да учи другите на демокрация и морал?

Циркът с оттеглянето на Байдън и хаосът при демократите много прилича на разправиите и разпада при маргиналите от „Величие“, каква ирония на съдбата. Чакаха Путин и Русия да се разпаднат, а се разпаднаха те, ставайки за смях на целия свят.

Първите реакции след решението на Байдън да се оттегли показват, че Камала Харис е фаворит за номинацията на демократите за президент. Вицепрезидентката е прочута със своята изключителна глупост и некомпетентност. Тя е истинска катастрофа, а единствената й заслуга, поради която стана вицепрезидент на Байдън, бе, че е цветнокожа и е жена. В мрежата е пълно с клипове от рода на „Топ 10 на най-големите глупости на Камала Харис“, „Най-срамните гафове на Харис“, „Идиотският смях на Камала“ и прочее. Някакво световно дъно, до което дори и ние не можем да достигнем.

Камала Харис няма никакъв шанс срещу Тръмп, а и който и да е на нейно място. Потресаващото в случая е, че хората с най-големите претенции, лидерите на свободния свят, умнокрасивият му елит и т.н. приключват по този плачевен и срамен начин своята световна слава.

Явор Дачков

2 коментара

  1. Кики каза:

    Психодесен, евро-натовец или либерал-“демократ” са зомбирани идиоти!
    Ти го плюеш, то ти твърди, че дъжд вали….

  2. Истината - каза:

    право куме, та в очи…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране