11.05.2023 | 21:16
Секс компромат отказа съперник на Ердоган!
Индже хвърли кърпата заради клип

Секс компромат извади от президентската битка в Турция един от най-сериозните съперници на Реджеп Тайип Ердоган. Опозиционерът Мухарем Индже оттегли кандитатурата си в последния момент преди вота в неделя. Според проучванията, той щеше да се класира на трето място на изборите.

Отказът на 59-годишния Индже идва часове след появата на компромат срещу него. На 10 май вечерта мистериозен потребител в интернет с име (или никнейм) Али Йешилдаа разпространи информацията, че разполага с видеоклип със сексуално съдържание, на който се вижда Мухарем. Анонимният господин заяви, че ще пусне видеото в мрежата, но не посочи кога. Кандидатът за държавен глава реагира светкавично на обвиненията и призова Йешилдаа веднага да публикува материала, за да излезе всичко наяве. Секс клип така и не се появи, но оттеглянето на кандидатурата на Индже е факт.

„Не се умориха да ме плюят, да възпрепятстват кампанията ми и да ме обвиняват в несъществуващи грехове. Колкото гюленисти има – всички до един работиха срещу мен“ – отбелязва Индже в речта си.

„От 40 години водя битки в политиката. Бях 15-годишен, когато по време на избори пишех по стените името на Еджевит. Това, на което станах свидетел в последните 45 дни, не се е случвало в Турция в последните 45 години. Фалшиви клипове, изрязани изображения, монтаж от порносайт. Изрязват моята глава от кадри и наслагват върху клип от израелски сайт. Не говорим за бъркане в личния живот, а за клевета“, каза още Индже.

Той мотивира решението си да се откаже от кампанията и с това, че опозиционният съюз, начело с Кемал Кълъчдароглу, „ще хвърли цялата вина“ върху него, ако той изгуби от Ердоган. 49 процента подкрепа за Кълъчдароглу сочеха последните социологически проучвания.

Мухарем Индже дълги години бе един от водещите функционери в основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП). На изборите през 2018 г. той бе кандидат за президент, но загуби срещу Ердоган. Заради несъгласия с ръководството на НРП, и най-вече със сегашния й лидер Кемал Кълъчдароглу, Индже се отцепи и основа своя партия. Той успя да събере необходимите 100 000 подписа, за да се кандидатира за президент като независим кандидат.

Близо 65 милиона избиратели в Турция ще гласуват и за Меджлис. Ръководената от Индже „Партия на родината“ участва с кандидат-депутатски листи. Формацията се очаква да спечели около 8 процента и да влезе в Меджлиса.

„Моят апел е за поне един глас от всеки дом за депутатските листи на „Партията на родината“, защото ние сме гаранцията за демокрацията в Турция“, призова в обръщение в Анкара Мухарем Индже.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране