26.07.2024 | 16:11
Сериалът “ДПС”: Пеевски даде Чакъров на прокуратурата
По-рано днес, ДПС-Доган обвини "Феномена", че им е изпратил проверки от НАП и КПКОНПИ

Председателят на ДПС Делян Пеевски е изпратил сигнал за колегата си начело на партията Джевдет Чакъров до и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов.

“Председателят на ДПС Делян Пеевски изпрати сигнал до и.ф. Главен прокурор за проверка на твърденията за “масирани проверки”, срещи с представители на Министерство на финансите и КПК (б.р – Комисията за противодействие на корупцията), от които е получавана информация за действия, насочени срещу изключените от ПГ на ДПС депутати, които бяха изнесени от Джевдет Чакъров на брифинг в НС.

В него се изразява тревога и необходимост от установяване на фактите и обстоятелствата, свързани с евентуалното допускане от съответните органи на нерегламентирани взаимодействия и контакти с отделни политици, както и създаването на предпоставки за използването на институциите за решаване на вътрешнопартийни лични амбиции”, съобщиха от пресцентъра на партията.

По-рано днес Чакъров и останалите депутати от движението, подкрепили почетния председател Ахмед Доган, се оплакаха от натиск. Чакъров разказа, че е научил за среща между служебния министър на финансите Людмила Петкова, КПК и НАП. На нея присъствало и “трето лице”, но не каза кое е то. След срещата започнали данъчни проверки на 25 души, като поне част от тях са 25-те депутати на ДПС, които вече са независими. Чакъров обаче не потвърди, че се проверяват всички от депутатите, а само че проверките са срещу 25 души. Чакъров заяви, че ще търсят обяснение от Петкова, както и от КПК и НАП.

“Всеки политик е длъжен да носи отговорност за думите и делата си и всички думи и дела трябва да бъдат пред очите на обществото. Отговорност на институциите е да съхранят своята независимост и авторитет от личностните домогвания на тези и онези провалени политици”, пишат още от ДПС.

Това е третият сигнал на Пеевски до прокуратурата за тази седмица, като първо изпрати доклада на временната комисия за агенция “Митници”, а после и изтеклите записи на лидерите на “Продължаваме промяната”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране