04.05.2015 | 21:56
Шарлът Елизабет Даяна е името на новата британска принцеса
Официално ще носи титлата Нейно Кралско височество Шарлът от Кеймбридж

Дъщерята на принц Уилям и съпругата му Катрин ще се нарича Шарлът Елизабет Даяна, а официално ще носи титлата Нейно Кралско височество Шарлът от Кеймбридж. Шарлът е женският вариант на името Чарлз, както се нарича престолонаследникът и дядо на роденото в събота момиченце.

Сред поданиците на Нейно Величество обаче името не е особено популярно – по данни на националната статистика през 2013г. то е било на 21-о място и с него са били кръстени 2242 деца. Десет години по-рано името бе на 12-о място по популярност.

Второто име е затвърждаване на кралската традиция Елизабет е не само кралицата, но и покойната ѝ майка Елизабет Бойс-Лайон. Освен това Елизабет е второто име на Катрин. Много повече вълнения вероятно ще предизвика третото име за момиченцето – с него покойната баба Даяна отново влиза сред най-прочутите – и най-фотографирани – хора на планетата.

Шарлът“ означава „мъничка“, обяснява лодноският „Дейли телеграф“, и припомня, че същото име – Шарлът, принцеса на Уелс, е носела наследничка на трона, починала по време на раждане през 1817г. на 21-годишна възраст. Тя е била единственото дете на Джордж, Принца на Уелс, който след това става крал Джордж IV, и потова време единствената законна внучка на крал Джордж III.

Съпругата на Джордж III е родената в Германия кралица Шарлът (София Шарлоте Мекленбург-Щрелиц), която му ражда 15 деца.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране