02.05.2015 | 16:53
„Шарли Ебдо“ стартира в Украйна с гейска карикатура на Порошенко и Коломойски
Правят секс с депутат върху нефтена тръба с обяснението "Дълбока приватизация по украински"

Френският седмичник „Шарли Ебдо“, известен със скандалните си карикатури скоро ще започне да излиза и в Украйна. За това съобщи сътрудникът на изданието Франсоа Анланд във Фейсбук, цитиран от lifenews.ru. „Няма да повярвате, тръгваме в Украйна“, написал той. За статиите ще отговорят сътрудници в украинския офис, но изданието ще се контролира от Париж. Публикувана е и първата корица на изданието, на която са изобразени бившия губернатор на Днепропетровск Игор Коломойски, украинския депутат и журналист Мустафа Найем и президента на Украйна Петро Порошенко, правещи секс върху нефтена тръба. Карикатурата е озаглавена „Дълбока приватизация по украински“.

Анланд добавя, че в първия брой ще има и статия за Владимир Путин.  Съдейки по корицата, съдържанието на украинския „Шарли Ебдо“ също няма да се отличава със скромност, коментира НТВ.ру. За пример медията дава две статии, озаглавени „Човешка постъпка: Кметът Кличко помогна на горилата Тони да стане баща“ и „Антон Герашченко в стил pin-up“.

Седмичникът „Шарли Ебдо“ доби световна популярност след като на 7 януари в редакцията му в Париж трима маскирани разтреляха цялата редколегия. Загинаха 12 души, а ранените бяха 11. Сред жертвите бяха главният редактор Стефан Шербо, Жан Кабю, Жорж Волински и Бернар Верлак.

Смъртни заплахи бяха отправени към вестника още през 2008 г. заради скандални карикатури на пророка Мохамед.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране