15.09.2021 | 23:42
Шефът на НАП Румен Спецов остава на поста
Всички доволни от работата му

Отличните резултати на НАП при управлението на Агенцията по приходите в последните 4 месеца от новоизбрания и директор Румен Спецов обуславят оставането му на поста, независимо от новия титуляр във финансовото министерство, предава 19 минути.

Напомняме, че събираемостта на дължимото към хазната е над 2,1 млрд. лв. по-висока, което позволи 2 важни неща. Едното е, че за първи път за 32 години преход минималната пенсия в България надскача границата на бедността, което е жизнено важно за над 1 милион пенсионери, които усещат тази промяна. Другото е, че оставения от старото правителство на дефицит годишен бюджет на държавата вече е на плюс с над 800 млн.лв.

Според информация от правителството повишението на приходите не се получава от проверки на фризьорски салони и заведения, а от сериозен контрол върху приходите на големите фирми.

Известно е, че през последните 12 години дружествата, които правеха най-големи – дори многомилиардни обороти, отчитаха нулева или нищожна печалба и почти не внасяха своята лепта ва хазната. Това положение рязко се промени с акцията на НАП за касовите наличности, което беше и стартовото действие на Спецов. Оказа се, че в резултат на това данък печалба скочи стремглаво и това позволи напълването на държавното съкровище с реални пари.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране