21.05.2023 | 10:26
Шефът на правната комисия: Баща ми няма нищо общо с „Подпорната стена“ на Алепу
4 години Стою Стоев е работил в адвокатската кантора на баща си "Станков, Стоев и партньори"

30-годишният новоизбран председател на ключовата комисия в парламента по правни въпроси Стою Стоев обяви в интервю за бТВ в неделя, че баща му няма нищо общо с т. нар. „Подпорна стена“ на Алепу.

Обясненията му бяха по повод изнесена информация от разследващия сайт BIRD.bg, според която бащата на депутата е старши съдружник в „Комидор“ АД с инвеститорите в скандалния „подпорен хотел“ на Алепу Кристиян Христов и Пламен Марков – собственици на „Алепу Вилидж“.

„Това е все едно аз да ви попитам вие отговорни ли сте за действията на вашия продуцент“, попита Стоев водещата.

Младият политик, номиниран от „Продължаваме промяната – Демократична България“, е син на бившия председател на надзора на Агенцията за приватизация Теодор Стоев, избран от квотата на НДСВ. Стоев младши каза още, че в продължение на 4 години е работил в адвокатската кантора на баща си „Станков, Стоев и партньори“. Там партньор е бившият правосъден министър Антон Станков (НДСВ).

В имуществената си декларация депутатът от ПП е вписал съдружие във фирма с баща си, като незнайно защо е преиначил леко името на дружеството – вместо „С Плюс Консулт“, както е в Търговския регистър, в декларацията фигурира „С + консулт“. Пред бТВ Стоев обясни, че това е маловажно и не променя нищо.

Стою Стоев обяви, че номинацията му е направена в коалиционен формат, като е бил подкрепен от всички 64 народни представители на ПП-ДБ. Стоев обяви, че Христо Иванов не е избран за председател на правната комисия, защото е много зает като политически лидер и не би имал времето да се занимава с председателството, което е предимно административна работа. „Това, че Надежда Йорданова стои зад моята номинация, ми дава увереност, че ще се справя. Тя също има много работа – да защитава законопроекти“, каза още Стоев.

Предлаганите промени, приети от правната комисия в края на миналата седмица, не са противоконституционни, а са нужни и закъснели, каза още депутатът. По думите му съществува политическо влияние в съдебната власт. „Усещането, което имахме, вече се онагледи“, добави той.

По думите на Стоев има написан „текстов проект за промяна на конституцията“. Той ще се обсъжда „може би“ следващата седмица. „Конституционни промени действително мисля, че могат да се случат от това НС“, добави председседателят на правната комисия.

1 коментар

  1. Зоя Деянова каза:

    Татюво дете-идиотче….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране