12.06.2015 | 20:25
Шефът на TV7 напуска БСП, партията била маша на американските интереси
Било недопустимо червените да се държат като като непримирим враг на Русия

Бившият издател на партийния вестник “Дума” Николай Малинов напусна БСП. В писмо, изпратено до МИГNews. info, той посочва, че си тръгва след 27 години в партията заради конфликт на ценностите му с поведението на ръководствата от последните години.

Писмото е адресирано до Параскева Гергова, която е председател на “Илинден” – София на БСП.

В него той критикува ръководството на социалистите за колебливото им и често противоречиво отношение към проекти като строежа на АЕЦ “Белене” и газопровода “Южен поток”, с което БСП е загърбило българския интерес и обслужвало чужди геополитически стратегии.

Малинов е член на Националния съвет на БСП и е водач на неправителственото движение “Русофили”. След като се оттегли от партийния вестник “Дума”, Малинов бе сочен за един от фаворитите за нов директор на ТВ7, но след като официално тя бъде придобита от нов руски собственик.

“С колебливото си и често противоречиво отношение към проекти като “Белене” и “Южен поток” БСП загърби българския интерес и обслужи чужди геополитически стратегии. Поведението на ръководствата на БСП по отношение на днешния геополитически конфликт между ЕС и САЩ от една страна и Русия от друга, е жалко от гледна точка на моите разбирания. Недопустимо е БСП да признава и да си сътрудничи с власт, която дойде с преврат в Украйна и в която неофашистките изблици са очебийни”, казва Малинов в писмото си.

“Недопустимо е БСП да си затваря очите пред геноцида спрямо част от украинския народ. Недопустимо е БСП да се държи като враг на Русия”, пише още той.

И продължава: “Недопустимо е БСП да е маша в ръцете на американските имперски интереси. Как да си обясним факта, че български министър на външните работи и член на ИБ на НС на БСП пръв от европейските министри отиде в Киев и стисна ръката на тогавашния и.д. президент на Украйна Турчинов и така легитимира преврата? Как да си обясним факта, че БСП така и не намери сили да приеме специална позиция за шокиращото зверство на 2 май 2014 г., когато в Профсъюзния дом на Одеса бяха живи изгорени десетки хора?”

1 коментар

  1. Brawo каза:

    Време е БСП да се саморазпусне.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране