20.03.2015 | 9:53
Шефка на военна фирма без достъп до класифицирана информация, Ненчев не я уволнява
Земеделци на хранилка в "Снабдяване и търговия"

Шефката на военната фирма „Снабдяване и търговия“ Росица Русева все още няма достъп до класифицирана информация, каквато е необходима за поста й, научи МИГNews. info.

ДАНС отново не й е разрешила достъп до военни тайни, което означава, че дружеството няма да получи лиценз за търговия с оръжия, което е неговата основна дейност.

Министърът на отбараната – земеделецът Николай Ненчев, обаче отказва да я острани от поста. Дамата, наричана от униформените в МО „Роса Боса“, бе кандидат за депутат от листите на БЗНС и на Реформаторския блок на последните парламентарни избори. По професия е счетоводителка в детска градина, а последно е работила във фирма за бързи кредити. През февруари тя е разрешила на частна охранителна фирма достъп до сървърите и до личните кодове за програмата, с която дружеството работи.

След съставянето на коалиционното правителство „Снабдяване и търговия-МО” попада в сферата на влияние на БЗНС, чийто главен секретар Николай Ненчев е министър на отбраната. Той пък бърза да постави начело на дружеството своята землячка и съпартийка Росица Русева.

За нейна заместничка е назначена а Галина Димитрова, която е секретар на земеделската организация в Перник.

Шуробаджанащината продължава, защото начело на административния отдел пък е назначена Даниела Таринска-Хаджикова, която е член на Гражданския съвет на Реформаторския блок и заместник-председател на софийския предизборен щаб на блока.

Жени Петрова, която е от родното село на министъра на отбраната – Кукорево, е новият директор на регионалната складова база на „Снабдяване и търговия“ в Ямбол. Базата в Пловдив е поверена на петия в местната листа на РБ от квотата на БЗНС Паско Славов.

Назначенията са предшествани от мащабни съкращения на дългогодишни служители – само в базата в Пловдив са освободени 7 от общо 8 души персонал.  Предмет на дейност на „Снабдяване и търговия-МО” е продажба на ненужните за армията оръжия и боеприпаси.

В края на миналата година тя е уволнила всички материално-отговорни лица, които са управлявали складовете на дружеството в страната, без те да сдадат наличното в тях в законовия едномесечен срок. Изхвърлените пък запечатали помещенията с техниката в присъствието на нотариус, което към момента блокирало работата на търговското дружество на военното ведомство.

2 коментара

  1. Кузман Нешапкарев каза:

    Сега, като отворят военните архиви и изритат чуждопоклонниците от БА, ще се преразгледат нещата относно достъпа до класифицирана информация. А иначе при военните наистина много силно смърди на корупция и смятам, че именно Николай Ненчев е човекът, който успешно ще проветри, защото се видя, че шапкарите в комбинация с другарите им от ДС (БСП и ДПС) могат само да крадат. Те и прокурорските проверки в цитираното дружество го показват.

  2. д-р, инж. В.Новаков НИ"Социална Солидарност"-полк.о.з. каза:

    Това, което става в МО е нова политизация на Българската армия. Мирише силно на политическа и финансова корупция и би трябвало г-н Ненчев да бъде сериозно разследван. Министър на отбраната, независимо дали е цивилен и/или политик трябва да бъде военно грамотно лице със старши офицерски ранг. Стига масажисти, литератори, адвокати, рехабилитатори,детски учителки, счетоводителки откровенни агенти на чужди държави и други военно непросветени лица са си правили експерименти с националната сигурност. Време е за въвеждане на елементарен ред в държавата, докато не сме я разрушили!!!!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране