27.06.2024 | 17:06
ШОК! Арестуваха продуцента Нико Тупарев
Продуцентът източвал милиони чрез сложна финансова схема от „Денсинг старс”, „Стани богат”, „Игри на волята”, „Черешката на тортата”, „Хелс кичън" и т. н.

Известният телевизионен продуцент Никола Тупарев е бил арестуван от органите на реда. Конвоиран е към сградата на Главна дирекция „Национална полиция“, където му се повдигнат обвинения и ще бъде привлечен като обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери, като го грози присъда от 10 до 20 години затвор.

КЗК се самосезира за извършените от Тупарев и неговите съдружници Мая Тодорова, Радослав Тушев и Витомир Саръиванов мащабни източвания на продуцентската фирма „Олд Скул” в Нова ТВ и bTV и образува производство за забрана на нелоялна конкуренция под номер 389 от дата 14.05.2024г.

Партньорите на Тупарев – Мая, Радослав и Витомир, засега не са обвиняеми.

От набраните от КЗК над 400 страници доказателства става ясно, че Нико Тупарев, е източвал чрез сложна финансово-юридическа схема чрез поставени свои фирми милиони левове от телевизионните предавания „Ергенът”, „Биг брадър”, „ВИП брадър”, „Денсинг старс”, „Стани богат”, „Игри на волята”, „Черешката на тортата”, „Хелс кичън”, „Моята звездна кухня със Силвена Роу” и много други. Разследва се дали самите Нова и bTV са участвали в измамната практика.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране