05.04.2015 | 0:02
Шок! Роди се бебе без нос (видео)
В цял свят има само 40 такива случая

Преди да се роди Ели Томпсън, баща му се шегувал, че се надява малкият да не наследи носа му. Моменти след появата на детето на бял свят обаче, лекарите и акушерките се изненадали и притестеснили  – бебето било без нос, съобщи Асошиейтед прес.

Майката Бранди Макглатъри разказа как незабавно е усетила, че нещо не е наред. Ели обаче веднага започнал да диша през устата си и липсата на нос въобще не го притеснявала. Ели е роден с рядката аномалия пълна вродена ариния. Известни са по-малко от 40 подобни случаи в света.

След раждането на 4 март Ели е преместен от болницата в Мобайл, Алабама, в Детската и женска болница на университета на Южна Алабама. Там му е направена трахеотомия, когато е бил едва на пет дена. Той е любимец на медицинските сестри.

Носът на детето с двата канала ще може да бъде изграден напълно чак след като премине пубертета. Дотогава майка му иска да му спести всякакви излишни операции.  „Мислим, че е идеален, какъвто е“, каза тя. „До деня, в който сам не поиска нос, няма да го пипаме. Засега приемаме всичко ден за ден“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране