18.09.2024 | 18:05
Шок! В Ливан гърми всичко с нова електроника
Взривове има както в Бейрут, така и в множество по-малки градове

Ливанските държавни медии съобщават за нови експлозии на комуникационни устройства. Според журналисти експлозиите се случват в цял Ливан, включително и в Бейрут. Този път обаче се взривяват други устройства, включително мобилни телефони и радиостанции, но и лаптопи, пейджъри, уоки-токита и радиоприемници. Има свидетелства, че са били поразени включително мотопеди с най-нова електроника, автомобили и скутери. “Хизбула” подозира, че взривовете са дело на Израел. До момента Тел Авив не е коментирал случващото се от два дни в съседната им страна.

“Хизбула” вече призова жителите на Ливан да се отърват от всички устройства и електрически уреди. Експлозиите са започнали по време на погребенията на загиналите вчера, когато бяха взривени пейджърите на членове на “Хизбула”.

Според местните медии през последния час в Бейрут, Бекаа, Набатия и Южен Ливан са били ранени стотици хора. Експлозиите се случват и в жилищни сгради, част от които са започнали да горят. Според местните жители в магазините за мобилни телефони също е имало взривове.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране