01.12.2022 | 22:06
Шолак е новият собственик на Левски
В България сърбинът се води собственик на "Виваком", Нова телевизия, "Телеграф" и т.н.

Драган Шолак ще е новият собственик на „Левски. Сръбският бизнесмен е пред подписване на сделка за придобиване на клуба. Основателят на компанията „Юнайтед груп“, която в България държи „Виваком“, Нова телевизия, „Телеграф“ и др., ще влезе в клуба през инвестиционната си компания Sport Republic.

В средата на ноември собственикът на сините Наско Сираков обяви, че води разговори „за поставяне на „Левски“ в нова орбита“.

За момента последната официална информация от компанията на Шолак дойде на 15 октомври, когато беше публикувано съобщение, че разговори за клуба не са водени. За интереса на „Юнайтед груп“ и Sport Republic стана ясно още през лятото.

„Левски“ се намира в деликатно положение, тъй като продължава да има големи дългове, които не се погасяват, а настоящото споразумение с Националната агенция по приходите (НАП) изтича.

Ден след общото събрание в средата на ноември излязоха признания за напрежение в ръководството на клуба. На среща с членове на сдружението „Левски на левскарите“ треньорът Станимир Стоилов и изпълнителният директор Иво Ивков обясниха, че има противоречия с представителите на генералния спонсор, който в действителност ръководи клуба.

Председателят на сдружението Димитър Костадинов посочи, че трябва да се намери бързо решение. Той заяви, че ръководството няма стратегия за погасяване на старите задължения, надхвърлящи 30 млн. лева, от които над 11 милиона са към НАП.

Костадинов обясни, че тригодишното споразумение с агенцията за разсрочено плащане е до края на ноември и след това клубът може да бъде изправен пред проблем, свързан с лицензирането. Ивков призна, че споразумението е нарушено отдавна, тъй като клубът не е изпълнявал задълженията си.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране