24.10.2022 | 10:49
Ще ни управлява ли антикризисен кабинет?
Правителството трябва да е с по-широка парламентарна подкрепа, но задължително с някакъв обозрим срок, каза Виолета Комитова

Трябва да се състави антикризисно правителство заради енергийната криза, инфлацията, войната в Украйна и предстоящата зима. Това трябва да се постигне чрез разговори, чрез сближаване на позициите и ако е възможно да е с по-широка парламентарна подкрепа, но задължително с някакъв обозрим срок, каза в „Тази сутрин“ по бТВ бургаската депутатка арх. Виолета Комитова.

Трябва политиците да разберат, че през 21 век ще се управлява със сложни конструкции с кратка употреба, добави тя.

„В първите дни на парламента видяхме един спектакъл, който бих го нарекла „депутат на инат“. Партии крещяха „Тук сме, не сме изчегъртани“. „Ние винаги сме били тук“, крещяха други. Те търсеха себе си, а ние мислим за решения“, коментира зам.-председател на парламентарната група на „Български възход“.

Ако ГЕРБ и ДПС са съгласни да премахваме корупционни практики, да работим в интерес на гражданите и на бизнеса в защита на националните ни интереси, ще работим с тях, подчерта тя.

„Възможна е коалиция между ГЕРБ, Демократична България, тъй като тези партии са близки в своите по позиции по много въпроси. За съжаление в парламента видяхме много евроатлантически ориентирани партии, които обаче се разделиха на две групи – на европейци и на атлантици. Поне това показаха гласуванията за председател на Народното събрание“, изтъкна Комитова.

„Видя се, че със 7 евроатлантически партии не се постига единодействие. Ние споделяме тези ценности и считаме, че националните интереси на България минават през силен ЕС“, добави тя.

„Най-острият проблем, който засяга българите, е цента на живота. Той поскъпва“, подчерта депутатката.

„Развалихме образованието сами. Влошихме здравеопазването, обедняхме, загубихме вкуса на българските домати. И всички беди ги прехвърляме на ЕС. Важна е защита на националните интереси през европейските ценности“, добави тя.

Според нея, колкото повече обедняваме, толкова повече се отдалечаваме от ЕС, защото развиваме евроскептицизъм. Затова нейната партия ще съсредоточи усилията си върху повишаване на доходите.

„Ако защитим цената на живот, ако не сме най-бедните в Европейския съюз, ние ще искаме да бъдем в ЕС. Това е връзката – защита на националните ни интереси през цената на живота“, каза още тя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране