03.07.2024 | 19:31
Ще се опита ли Пеевски да изключи Чакъров от ДПС?
Съпредседателят на ДПС е спазил заповедта на Ахмед Доган да се гласува срещу правителството на ГЕРБ

Ще се опита ли Пеевски да изключи другия съпредседател на ДПС – Джевдет Чакъров. Това е горещият въпрос след като Делян Пеевски се закани да изключи от партията всичките 14 депутати, гласували против кабинета “Желязков” на ДПС. От партията 1 гласува “въздържал се”.

Оказа се, че другият съпредседател на партията Джевдет Чакъров е спазил препоръката на основателя на ДПС и почетен председател Ахмед Доган и е гласувал против правителството, показа проверка на МИГNews.info. Против са гласували и членове от Централното оперативно бюро – Севим Али, Левент Мемиш и Валентин Тончев. Джейхан Ибрямов е гласувал “въздържал се”.

Против са гласували и още депутати от партията – Ализан Яхова,Анджей Джандев, Едис Даудов, Ешереф Ешереф, Мехмед Салим, Тимур Халилов, Фатме Рамадан, Хабибе Расим, Хайри Садъков, Юсеин Вейселов.

Секунди след като в пленарна зала стана ясно, че кабинетът “Желязков” е отхвърлен с 14 депутати “против” и 1 “въздържал се” от ДПС, Пеевски лаконично коментира:

Видяхме, че ДПС има 30 евроатлантически депутати и те ще бъдат депутати“. Така от заканата му излезе, че другият съпредседател Джевдет Чакъров също не би трябвало да остане депутат на ДПС.

Според правилника на парламента изключените от партийните групи народните представители могат да останат независими депутати, а ако са минимум десет и се разберат, могат да сформират своя парламентарна група.

По-рано днес изключеният от ДПС депутат Рамадан Аталай съобщи, че сутринта Делян Пеевски е намачкал страшно Джевдет Чакъро и затова съпредседателят на ДПС не обелвал нито дума”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране