12.05.2015 | 11:06
“Ще уволня Борисов” било само кампания
Яне Янев се врътна, вече харесвал премиера

Премиерският съветник по антикорупционните въпроси и лидер на РЗС Яне Янев обясни, чи логото на президентската му кампания приз 2011 г. “Ще уволня Борисов” било само лозунг за кампанията.

“Това са едни и същи предъвкани спомени. Виждате, че до мен е Атанас Семов и става въпрос за логото на кампанията на нашия кандидат Атанас Семов. Какво имаше предвид – че ако бъде избран за президент, ще се възползва от единствената законодателна инициатива на президента да може да променя конституцията, да внесе нов проект. Щом като внесе нов проект и се пристъпи към избор на Велико народно събрание, всички органи в държавата на практика са уволнени”, обясни Янев.

От думите му се разбра, че той вече е променил и позицията си. “Според вас човекът робот ли е или има право на промяна във вижданията си”, запита риторично лидерът на РЗС и припомни, че между първи и втори тур на изборите за президент формацията му е подкрепила десния кандидат Росен Плевнелиев.

Янев не отговори на въпроса как е станало назначението му за съветник на премиера, а само каза: “Аз преди малко ви отговорих каква е била кампанията и вие пак ме връщате пет години назад”. Той допълни, че не се срамува от нищо, което партията му е правила, и заяви, че много от инициативите днес всъщност РЗС е подхванала преди години. “Вие преди нас да сте чували за конституционна промяна, за съдебна реформа, за борба с кметовете феодали, за борба с корупцията? Ми, разбира се, че не сте чували”, заяви той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране