02.06.2021 | 10:11
Сийка Милева за коментара на Рашков: Неистински предизборни твърдения!
Прокуратурата не може да спре да работи, само защото на някой не му харесва това, добави говорителят на главния прокурор

Не ме карайте да коментирам неистински твърдения, изказани от политическо лице в предизборната обстановка. Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева за „24 часа“ по повод казаното късно снощи от служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че прокуратурата се опитва да пречи на проверките за използване на СРС.

Прокуратурата не може да спре да работи, само защото на някой не му харесва това, добави Милева.

Тя припомни, че прокуратурата стриктно прилага закона и очаква взаимодействие от всички правоохранителни органи в борбата с престъпността. Прокуратурата няма да позволи да бъде въвлечена в политически битки, каза още Милева

„Онзи ден подписах заповед, с която разпоредих проверка в службите „Вътрешна сигурност“ и ГДБОП във връзка с публикациите за СРС. Като естествено, че възложих на Инспектората проверката и определих персоналния състав, заяви снощи пред bird.bg вътрешният министър Бойко Рашков по повод среднощната акция на прокуратурата в МВР.

Още на следващия ден получих писма от прокуратурата, с които се искат данни за част от служителите, на които възложих проверката, и дали срещу тях има материали в МВР.

Имаше и други въпроси, които се искаше да се изяснят за един работен ден. Някои въпроси, струва ми се, не можеха да се отработят за един ден поради необходимост от елементарно технологично време.

Изкуствена припряност, която цели да създаде напрежение. В един от тези списъци, какъвто списък беше изпратен и в друга една служба в МВР, най-накрая е името на новия председател на ДАНС Пламен Тончев“, казва още Рашков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране