25.07.2024 | 21:53
Синът на собственика на складовете за фойерверки също е в неизвестност
Той е бил в складовете по време на взрива

Синът на собственика на складовете за фойерверки също е в неизвестност. По непотвърдена информация той е бил в складовете по време на инцидента.

Голям периметър е отцепен около горящите складове за пиротехника край Елин Пелин. “Нямам информация. Издирваме колеги, които не знаем къде са”, каза Емил Йорданов – служител във фирмата за пиротехника.

На място има доброволци, които са в готовност да помогнат за гасенето на пожара, но към момента гасителните дейности не са възможни, поради продължаващите гърмежи.

Нямаме представа на какво се дължи пожарът в склада за фойерверки, съобщи още Емил Йорданов.

До момента компанията няма подобни инциденти, допълни той. По думите му от фирмата не разполагат с повече информация. Техен представител пътува към района на инцидента, съобщи БНТ.

В складовете е имало взривни вещества за изработване на фойерверките, преди три месеца е извършена проверка и не са установени никакви нередности в складовете, каза по-рано директорът на Главна дирекция “Национална полиция” главен комисар Атанас Илков.

Той добави, че има контакт със собственика, който е казал, че складовете са с най-високо оборудване откъм видеонаблюдение и пожарогасителни системи, което според Илков може да помогне да се установят причините за настъпване на пожара.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране