11.02.2023 | 22:29
Синята мъка продължава!
Левски "катастрофира" в Търново и се отдалечи от Европа

Левски“ започна 2023 г. със загуба, след като отстъпи с 0:1 срещу „Черно море“ във Велико Търново. В мач от 19-тия кръг на Първа лига сините посрещнаха съперника си на стадион „Ивайло“ заради наказание от есента.

Единственият гол в мача вкара Александър Василев, който беше точен в 35-ата минута. Това се случи след груба грешка на вратаря на сините Николай Михайлов.

Поражението остави „Левски“ без победа в девети пореден мач в първенството. Тимът на Станимир Стоилов няма успех от 8 октомври, когато на своя стадион „Георги Аспарухов“ надви „Ботев“ (Пловдив).

В този период сините записаха три поражения и шест равенства, като головата разлика на отбора е 5:8.

С победата „Черно море“ изпреварва „Левски“ и се изкачва на шестото място с 32 точки, а сините са седми с 30 т.

Двубоят се игра при ниски температури и твърд терен, което се отрази на качеството. Изненадващо на вратата на „Левски“ започна Николай Михайлов, който нямаше мач в Първа лига от втория кръг. На непривичен пост като краен защитник пък играеше Роналдо, иначе крило.

В предни позиции сините показаха желание, но не успяха да затруднят сериозно вратата на „Черно море“ преди почивката. В 35-ата минута Михайлов сгреши при изритана топка от Виктор Попов, като не прецени летежа ѝ, изби я в гредата и от метър Александър Василев вкара с глава.
След почивката „Левски“ опита да промени развоя на мача, но вместо това „Черно море“ имаше повече шансове. Два гола на тима от Варна бяха отменени – първо заради игра с ръка на Атанас Илиев, а след това заради засада на Исмаил Иса.

По същото време в София „ЦСКА 1948“ победи „Хебър“ с 2:0 в дебюта на новия треньор Тодор Янчев. Точни за успеха на червените на Националния стадион „Васил Левски“ бяха Ивайло Чочев в 41-ата минута и Александър Колев от дузпа в добавеното време.Попадението на Чочев беше 15-то от началото на сезона, като той остава водещ реализатор в Първа лига.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране