02.07.2021 | 17:45
Сираков: Ники Михайлов беше станал 127 кг!
Левски не само ще започне първенството, но и ще го завърши, отсече мажоритарният собственик на сините

„Левски не само, че ще започне първенството, но и ще го завърши! Гарантира!“, отсече мажоритарният собственик на сините Наско Сираков. Легендарният футболист на клуба отговори на редица въпроси, свързани с бъдещето на Левски – както финансово, така и с играчите.

„Още утре ще привикам братя Цоневи, за да подпишат договорите си с Левски. Те са добри футболисти, лоялни са към клуба. Могат през това време да бъдат примамени от други, но аз съм сигурен, че те няма да се обвържат с друг отбор“, категоричен бе в ефира на Дарик Сираков.

„Огромно благодаря на Palms Bet, никой не трябва да забравя, че те първи подадоха ръка на Левски в най-първия момент. И те са изключително доволни от съвместната ни работа. Сега пристъпваме към разширяване на отношенията ни. Само ще кача, че на базата на разговорите ни, още в понеделник ще извикам братя Цонев и Краев, за да продължим техните договори и да бъдат футболисти на Левски.

Използвам момента да благодаря на всички момчета. Даже и на тези, които си тръгнаха. Те изкараха най-тежкия период в клуба. На всички треньори в школата, на цялата администрация. Шапки долу за тях! Надявам се, че този период ще бъде зад гърба ни.

Сътрудничеството ни ще бъде на доста нива. Не само финансово. Ще бъде изгодно за футболния клуб. Да се говорят цифри е несериозно. Миналата година ситуацията беше по-тежка финансово, отколкото е сега. Старите задължения са значително по-малко към персонал и играчи. Мога да гарантирам, че Левски ще започне това първенство, но и ще го завърши.

Може значително по-спокойно да гледаме в бъдещето. Означава, че по-разумно ще се харчат парите. Тук е моментът да призова привържениците ни, цяла година повтарям и бях много нападан, че сме спрели дарителската кампания. По никакъв начин не съм прекратил ентусиазма им. За клуб от ранга на Левски е невъзможно, и второ в ситуацията, в която е целият свят, клубът не може да се издържа от дарения. И не е това пътят. Бих ги призовал, който обича Левски, да възобнови кампанията за членските карти. Сега е моментът да поставим рекорд и по абонаментни карти. От това зависи и какъв отбор ще имаме за следващия сезон.

Бих призовал привържениците да даряват, примерно, за козирката на „Герена“. Левски беше попаднал в една ситуация, каквито и пари да влезнат миналата година – да изплащаме обезщетения на всички тръгнали си футболисти с големите заплати. Да погасяваме споразуменията си с тях. Принуждавахме се да държим хората, които работят в този тежък момент, да работят без заплащане. Сега сумата е далеч по-малка. Може по-спокойно да гледаме в бъдещето.

Не съм съгласен, че зимната селекция е била провал. Ако не бяхме направили тази селекция, ние щяхме да имаме проблем с оцеляването. На базата на многото контузии и то на водещи футболисти. Не са похарчени милиони за тези футболисти. Допуснахме грешка с единствено с Рерас.

Наско Сираков не е безгрешен. Много неща можех да направя по-добре. Времето не може да се върне назад. Не приемам и отношението на Хубчев към клуба. По-скоро е лично към мен. Нека не забравят, че повечето от тях дължат почти всичко от това, че са играли в Левски. Засега Живко Миланов остава треньор на Левски!

С Мъри сме говорили няколко пъти през тези два месеца. Нищо не го спира, бяхме се разбрали за условия и селекция, ако се беше случило това с Диксън. Нещото, което го вълнува и е правилно, е някаква сигурна финансова рамка и да не се получава това, което се случи тази година. Футболистите да играят без пари цяла есен и пролет.

Ако Левски може да си позволи да вземе Мъри, аз ще съм първият, който ще го покани. Живко е млад треньор, който има още доста да учи.

Трябват ни защитници, имаме нужда от 3-4 футболисти. Ще намерим! На мен ми е неприятно да говоря на темата „Ники Михайлов“. Родил се е и ми е израснал в ръцете. Много бързо се забравят някои неща.

Преди 17 години, при това ръководство, аз и Мъри взехме Ники Михайлов в първия тим. Преди мача с Оксер, ние му гласувахме доверие и игра срещу тях. Миналата година Ники Михайлов беше на футболните гробища. Не беше броен за жив. Тежеше 127 килограма. При това ръководство пази цяла есен. Целта беше да свали под 100 кг. Той максимално стигна до 107. Декември месец беше предупреден, че ще вземем нов вратар.

Ако той беше малко показал… Не може след мача с ЦСКА декември, на другия ден да си 115 кг. Да беше показал малко поне от желанието на Валери Божинов, нямаше да има проблем и щеше да бъде вратар на Левски.

Валери Божинов ми е на сърце. Той е фантастично момче. Безкрайно обича Левски. Аз безкрайно съм му благодарен за нещата, които свърши в съблекалнята. Един път завинаги трябва да си даде сметка, докъде му стигат възможностите като футболист. Той може да бъде много полезен на Левски, но на друга позиция.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране