06.10.2024 | 18:25
Сив кардинал стои в основата на схемата за източване на театрите
Възможно е да има и други театри със схема за източване на средства, предупреди Найден Тодоров

В театъра в Смолян има изтичане на големи средства към големи фирми, както по подобие на схемата в разградския театър. Това заяви пред Нова телевизия служебният министър на културата Найден Тодоров.

Тодоров е сигурен, че голяма част от сектора е невинен, но въпреки това е назначил проверка във всички театри в страната. “И да се окаже, и да не се окаже пробита касата на културата, то се вижда, че системата е пробита и трябва да бъде сменена с нещо, което повече да не се случва”, подчерта Найден Тодоров.

Той не изключва да има и сив кардинал в Министерството на културата. Заради това е поискана и външна проверка от главния инспекторат в ресорното министерство на културата. Възможно е да има и други театри със схема за източване на средства, предупреди Найден Тодоров.

Министърът посочи, че част от мерките за спиране източване на средствата за театрите трябва да намерят подкрепа, за да не се случват повече подобни казуси с театрите в страната.

Найден Тодоров заяви, че хората, които не го харесват, могат да му поискат оставката като министър на културата. “По принцип смятам, че трябва да се обърне внимание на всеки, който вика: “Дръжте крадеца”, настоя той.

Тодоров уточни, че е човек с изключително чиста съвест, но въпреки, че е отвратен от това, което се открива в момента с театрите, нещо в него се радва, тъй като това е оздравителен процес за целия културен процес в България.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране