19.05.2021 | 10:42
СКАНДАЛЕН ЧАТ: Зам.-директорка на „Александровска“ се меси в проверката на болницата
През последната година задълженията на болницата са се увеличили с почти 6 млн. лв

Изтече скандален чат между зам.-директорката на „Александровска“ болница Мария Куманова с човек от Министерството на здравеопазването.

„Добър ден! Може и да не си засякла инфото, но има страшни атаки срещу нас. Чух че при вас има разпредена проверка за нас. Дали знаеш нещо“, пита зам.-директорката.

Лекари от Александровска болница публикуваха призив до Министерството на здравеопазването за ,,незабавни ефективни промени в управлението на болницата“ заради проблемите с финансовото й състояние и сигналите за нарушения при вземането на решения от съвета на директорите.

Сред участниците в подписката са управителят на ДКЦ Чавдар Еленков и началника на Клиниката по анестезиология и ръководителят на катедрата по Хирургия – Манол Соколов.

Писмото им идва седмица след осветяването на сигнали за неправомерни решения при разпореждането с финансовите средства на болницата. Първите данни по този случай бяха оповестени от бившите депутати Атанас Атанасов и Мая Манолова.

Според данните от ГФО, цитирани от Александър Оскар (началник на Клиника по очни болести), през последната година задълженията на болницата са се увеличили с почти 6 млн. лв, а просрочията – с 3 млн. лв.

В подписката на лекари от Александровска болница се настоява ,,компетентните органи да извършат незабавна проверка на финансовото състояние на болницата и да се установи дали има нарушение на управлението на дружеството“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране