08.03.2015 | 0:04
Скандален зъболекар пак преглежда без лиценз
В помещението му на улица „Антим I” в столицата отново липсват всякакви хигиенни услови

Зъболекар, за който беше установено миналата година, че преглежда без лиценз, продължава да приема пациенти, съобщи вчера Нова телевизия.

Ливанецът Тайсир ел Джамал Мохамад стана скандално известен през лятото на миналата година. Тогава негова пациентка алармира, че въпросният зъболекар работи в помещение, което е крайно неподходящо за стоматологичен кабинет и не спазва никакви хигиенни норми.

Впоследствие стана ясно, че ливанецът преглежда и без задължителния автоклав, с който да дезинфекцира инструментите си. Тогава Мохамад обясни, че извършвал само „леки прегледи” и че всъщност вече се занимавал с търговия. Седем месеца по-късно се оказва, че той продължава да приема пациенти и дори и е публикувал обява за дейността си.

В помещението му на улица „Антим I” в столицата отново липсват всякакви хигиенни условия, няма мивка, нито автоклав за дезинфекциране на стоматологични инструменти. По случая вече е сезирана комисията по професионална етика на Българския зъболекарски съюз, обяви председателят на съсловната организация д-р Борислав Миланов. „Пациент, който седне в такава практика, за мен е безразсъден”, коментира той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране