19.01.2022 | 21:22
Скандално! Джипът на Горанов бил регистриран преди да е произведен
Бившият министър многократно заяви, че автомобилът дори не е негова собственост и не бил регистриран от него

Колата на бившия финансов министър Владислав Горанов е била регистрирана преди да е произведена. Такива данни има в националната полиция, заяви вътрешният министър Бойко Рашков.

Проверката за автомобила на Горанов започна, след като в края на миналата година той се бе опитал да излезе от България през пункта „Калотина“. Тогава граничната полиция бе установила, че колата се издирва от Интерпол по искане на Русия.

Малко по-късно Горанов бе успял да излезе от страната, но с друг автомобил. След завръщането си от Сърбия той даде обяснения пред полицията. Според бившия министър колата е купена на лизинг от „Мото Пфое“. Собственикът на фирмата Атанас Фурнаджиев обясни, че Горанов вероятно е станал жертва на т.нар. „клониране“ и всъщност се издирва клонингът, а не купената на лизинг кола.

Разследването е вече няколко тома. И там са установени много странни факти. Засега, дано да не са излъгали колегите, но данните са, че колата е, примерно, произведена август месец 2018 г., а регистрацията ѝ е, забележете, на 1 януари 2018 г. Помислете малко„, заяви Рашков.

По думите му колата не е „така нова“, както твърдят Горанов и Фурнаджиев. Бившият министър многократно заяви, че автомобилът дори не е негова собственост и не бил регистриран от него.

Освен от МВР случаят се проверява и от НАП.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране