14.05.2015 | 22:08
Скандално! Груевски организирал клането в Куманово
Сръбските спецслужби предадоха премиера на Македония, братовчед му Сашо Миялков в основата на терористичната атака

Бившият вече директор на македонските спецслужби Сашо Миялков активно е участвал в организацията на терористичното нападение в Куманово. Това съобщава в утрешния си брой сръбското издание „Блиц“, позовавайки се на сръбските служби за сигурност.

„Вече близо едно десетилетие Миялков се смята за най-силния човек в Македония. Той контролира най-влиятелните политици и престъпници от Албания и региона. Целта на нападението в Куманово бе да се предизвика междуетнически инцидент и така македонското правителство да бъде защитено от нападенията на опозицията, която на 17 май подготвя митинг и сваляне на властта. Нещата излизат от контрол и планирания етнически инцидент се превръща в терористично нападение“, казва източник от сръбските служби.

Според него Миялков е бил в пряка връзка с организаторите на нападението Мирсад Ндресай, по известен като „командир НАТО“. Ндресай е първият, който открива огън в Куманово и убива полицай. По-късно той е прехвърлен в Косово с помощта на Миялков.

В утрешната публикация на вестника се твърди, че Миялков е един от най-богатите хора в Македония, с бизнес в Словакия и Чехия. Той е следен от чуждите служби заради съмнителното богатство и капитал. Често посещава Белград, където има приятелка и за два дена е готов да похарчи по 5000 евро.

„Миялков влиза в Сърбия, без да бъде регистриран на границата“, съобщава сръбският източник.

В края на публикацията се казва, че след Гошинце и Куманово трябвало да има и нападение срещу Прешево в Югоизточна Сърбия, а след това в Черна гора и отново в Македония.

БГНЕС припомня, че опозицията и много полицейски и военни експерти в Скопие твърдят, че тежкият инцидент край Куманово, при който загинаха 8 полицаи, а други 37 бяха ранени е инсцениран от правителството на Никола Груевски. Три дни след операцията, която бе определена като „успешна“ от самия Груевски вътрешният министър и шефът на спецслужбите Гордана Янкуловска и Сашо Миялков бяха отстранени от постовете си.

Сашо Миялков е братовчед на Никола Груевски.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране