03.06.2024 | 20:08
Скандално! Полицията в Търговище купува гласове за ДПС
Зам.-директора на Търговище върви отпред с патрулката, а отзад го следват купувачите на гласове на ДПС, съобщи Иван Гешев

Полицията в Търговище е впрегната в купуването на гласове за ДПС за изборите на 9 юни. Тази скандална новина съобщи пред БНТ бившият главен прокурор Иван Гешев, който участва на парламентарните избори от коалицията „Граждански блок“.

„МВР пази тези, които купуват на ГЕРБ и ДПС и даже с патрулки се разнасят парите. Зам.-директора на Търговище върви отпред с патрулката, а отзад го следват купувачите на гласове на ДПС“, обяви кандидат-политикът. И поясни, че в момента МВР се хвали със задържани дребни търговци, които работят за други партии, а хората на ГЕРБ и ДПС въобще не ги закачат.

По информация на МИГNews.info областната структура на ДПС в Търговище е получила задача от централата в София на всяка цена да спечели 2 депутатски мандата. За тази цел е впрегната цялата репресивна мощ на държавата – МВР, прокуратура, НАП, държавни и общински контролни служби. По заповед на ДПС държавните органи атакуват Община Омургат и персонално бившия кмет Ешреф Ешрефов и семейството му. Именно заради решението на ексградоначалника на напусне ДПС през 2023 г. депесарите загубиха 1 депутатски мандат. Сега с помощта на полицията, депесарите правят опит да си върнат гласовете, които считат за свои.

Пред БНТ Иван Гешев съобщи още, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е разпоредил на Петьо Еврото, а той на брат си прокурор Емил Петров, да образува 6-7 дела на лица, свързани с него и „Граждански блок“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране