21.02.2023 | 21:34
Скандално! След намалените цени: Уволниха шефа на „Ел Би Булгарикум“
"Мафията победи държавата": заповедта е на министъра на икономиката Никола Стоянов

Ден след като изпълнителният директор на държавното млекопреработвателно предприятие „Ел Би Булгарикум“ Николай Маринов обяви, че сваля цените на млечните продукти във фирмените магазини на дружеството, той е освободен от поста.

Това е станало с решение на директора на Държавната консолидационна компания Венцислав Димитров без никакви мотиви, съобщи самият Маринов пред бТВ. Според него уволнението му е и по разпореждане на принципала на дружеството – министъра на икономиката Никола Стоянов.

„Днес стана ясно отново, че мафията победи държавата“, заяви Маринов. Той допусна, че причина за уволнението му са били прекратените „порочни практики“ в дружеството, свързани с натиск от страна на ДКК и министъра на икономиката държавната фирма да работи с определени доставчици на сурово мляко със  „съмнително“ качество.

В понеделник Николай Маринов обяви, че държавната млекопреработвателна компания „Ел Би Булгарикум“ намалява цените на млечните продукти във фирмените си магазини. Цените на млеката поевтиняват с между 5 и 10%, а на кашкавала и сиренето – с над 30%. Маринов призова и големите хипермаркети да последват примера им.

Преди това шефът на държавната фирма разказа в телевизионни репортажи, че големите търговски вериги налагат на местните доставчици такса „вход“ и други видове такси, които оскъпяват продуктите, а също така налагат обвързващи условия тези доставчици да не продават на по-ниски цени продуктите си в други търговски обекти. Поради тази причина „Ел Би Булгарикум“ били принудени да продават на високи цени и във фирмените си магазини.

Николай Маринов бе назначен на поста съвсем наскоро – в началото на декември 2022 г.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране