18.05.2022 | 12:44
Скъпи протестиращи, корупцията на Бойко Борисов ви докара в това положение
Искаме пари, тръбят скрилите се доскоро в миши дупки синдикати. Босовете им си гукаха с ББ, живееха спокойно и все обясняваха на трудещите се, че нещата вървят добре
От години заплатите ни са хиляда лева! – оплаква се шофьор от градския транспорт в София. Искаме държавата да отпусне пари! – скандират няколко жени. Те искат от държавата. А защо не искат от кмета Йорданка Фандъкова? Къде са парите от зелената и синята зона в столицата? Къде са парите от непостроените паркинги? Изтичат през ултра скъпи, но некачествени ремонти в нечии джобове. Казва се корупция.

Идете и вземете оставката на Фандъкова и некадърния й екип. Защото става дума за столичен градски транспорт, а не за държавен такъв. Да, имате основания за недоволство, но ви използват тези, които са виновни за сегашното дередже.

Протестират и други. Добре, това е право на всеки. Но всички искания се въртят около още и още пари. Искаме пари, – тръбят скрилите се доскоро в миши дупки синдикати. Босовете им си гукаха с Борисов, живееха спокойно и все обясняваха на трудещите се, че нещата вървят добре. Не вървяха добре от години. Краде се от години. Първи сме по корупция в ЕС. Но когато десетки хиляди излязоха през 2020 г. срещу крадливото управление на ГЕРБ, фирми и техни служители от кръгове около властта си траеха. Защото захлебват от корупцията.

4380 дни управление на ГЕРБ се краде, днес протестиращите искат за 120 дни новата власт да компенсира всичко ограбено и да реши нерешеното досега.

Днешните протести са организирани и нямат нищо общо с онези. На онези никой не скандираше „Дайте пари“, а лозунгите бяха „Мафията вън! Оставка на Борисов и Гешев!“ Разликата е огромна.

Парите ги разкешваха корумпирани политици и мафиоти и пълнеха чекмеджето. Ако българинът има поне малко трезвен разум, щеше да проумее срещу кога и какво да протестира. Ще върнете ГЕРБ на власт и милиарди от държавата отново ще бъдат крадени пред очите ви. Заплатата от хилядарка ще си остане същата, а устата на пенсионерите ще бъдат запушвани с 50-левки, хвърлени от джипката.

Сегашното управление нито е идеално, нито заслужава покой. Но трябва да се вижда реално къде са причините за проблемите. Те идват от безхаберното, крадливото, лъжливото, мафиотизираното управление на Борисов.

Ако това се отрича или се „пропуска“ удобно, възниква съмнение за спонтанността на днешните протести.

Фрог нюз

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране