03.05.2023 | 19:12
Слатински за прокурорките с напомпани джуки: Вече всеки може да вземе юридическа диплома
ГЕРБ не обича умните. Компетентността вече е без значение, дори се превърна в недостатък

Мнозина се удивиха, че сред спонтанните прокурори има физиономии като от чалготека и такива, за които плаче Ломброзо. Ала както би казал поетът – това е толкоз просто и логично.

Ето ви две причини: за едната аз съм си мислил отдавна; другата е теза от години на мой приятел.

1.Висшето образование стана достъпно за всеки и в много т.нар. университети то се превърна в черна кутия: на входа са парите на студента, на изхода е дИпломата, а в черната кутия най-често има имитация на учебен процес. Затова диплома, в т.ч. юридическа, може да вземе всеки.

2.Под мъдрото ръководство на ББ, Герб стана партия със социален гръбнак: хората на държавна и общинска работа. За да попаднеш там са нужни връзки. И вярност на Герб и лично на другаря ББ. Компетентността вече е без значение. Дори се превърна в недостатък. Герб не обича умните.

Затова вредом из администрациите се наместиха безброй нищо не разбиращи от работата си хора. Администрациите заболяха от патологичен СПИН – Синдром на придобитата институционална некомпетентност (по-меката дума за некадърност).

С такъв социален гръбнак Герб са непоклатими и непреодолими.

Работата за държавата изисква визия, знания, ум, експертиза. Това е достъпно не за всеки, това е по-друго, по-различно и по-високо от средното ниво.

А днес в администрациите работи типичният средностатистически българин – неамбициозен, пасивен, завистлив, недообразован, чалгизиран, безразличен към бъдещето на България.

Странни ли са тогава тези втрисащи ни физиономии на някои спонтанно протестиращи прокурори?

Вгледайте се в тях: такива физиономии има нявсакъде край нас – грозни, уродливи, безвкусни, силиконови; или алчни, безпринципни, корупмирани, крадливи.

И главното продажни и некадърни.

Николай Слатински

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране