03.07.2022 | 12:53
Слави гръмнал коалицията заради Рашков
След като научил, че МВР-шефът е фаворит за шеф на антикорупционната комисия, Дългия напуснал правителството

Никаква Македония, никакъв руски или американски газ! Мотивите на Слави Трифонов рязко да обяви напускане на „Има такъв народ” от коалицията е вътрешният министър Бойко Рашков, разказаха за „Уикенд” депутати от екипа на Дългия.

Много преди премиерът Кирил Петков да обяви, че именно вътрешният министър е фаворит за председател на антикорупционната комисия КП КОНПИ, коалиционните партньори били напълно наясно с бъдещата номинация и категоричното й одобрение. Това обаче изключително притеснило Слави Трифонов, който се ската от задължителната по закон декларация на доходи и имущество, а от КП КОНПИ упорито мълчаха дали са започнали проверка за имането му. Глобата за неподадена декларация пред комисията е от 1000 лв. до 3000 лв., а дали въобще Трифонов е санкциониран, от комисията още не са отговорили, въпреки че неподаването на задължителната декларация бе още, докато Слави бе депутат в 45-о Народно събрание.

Като фаворит за поста, Бойко Рашков дал да се разбере, че влезе ли в комисията, ще се стъжни на всички противници на правителството и специално на Кирил Петков. Един от тях бил Трифонов, чиито депутати далеч преди напускането на правителството и коалиционната формация били остро настроени от отношението на останалите групи. Послушни – не само, защото са във властта, но и защото имали от какво да се боят, ако Рашков и антикорупционното звено се заровят в имането им. Опасността да бъде преследван за офшорките, имотите, охраната, телевизията си и как плаща на екипа си и откъде идват приходите му, била достатъчна за Трифонов, за да удари пръв.

1 коментар

  1. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    ‘Като фаворит за поста, Бойко Рашков дал да се разбере, че влезе ли в комисията, ще се стъжни на всички противници на правителството и специално на Кирил Петков’.
    А стига глупости.Този БОЙКО н,ам си какъв,даваше да се разберат много работи,ама май се разбра единствено,че е пръдня под налягане.Даже няма и миризма.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране