20.05.2023 | 10:41
Слави преди 3 години: Абсурд да се коалирам с Борисов
Запис от 2020 доказва, че Дългия е обърнал палачинката и вече играе с ГЕРБ

Не. Не само не бих, а никога няма да го направя. Така лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов отговаря на въпроса на свой събеседник във вечерното си шоу точно преди 3 години – дали би се коалирал с Бойко Борисов, в случай, че ИТН намери парламентарно представителство.

Видеоклипът със записа стана „вайръл“ в последните 24 часа, след като стана ясно, че ИТН се готви да гласува „за“ проектокабинета на доскоршната еврокомисарка Мария Габриел. Че ще получи подкрепа за първия мандат декларираха и ДПС, и ИТН.

„Представи си го от тази гледна точка – хареса ли ти това, което направи Марешки? Единият ден каза, че няма да се подпише, а на следващия се подписа (става въпрос за конституцията, предложена от ГЕРБ, за която тогавашният депутат от „ВОЛЯ“ заяви, че е парафирал, без да е чел – б.р.)“, аргументира се допълнително дори Трифонов.

И дори цитира поговорка на племето Зулу, според която един мъж, който не си държи на думата, струвал толкова, колкото въздухът на главата му…

А един от известните отцепници от Трифоновата партия – Иво Атанасов коментира риторично клипчето отпреди 3 г.: „Този мъж ли е, който си държи на думата или въздух…? Лъжец ли е? Човешкото падение няма граници!“.

Чуйте и вижте сами клетвата на Дългия:

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране