11.05.2023 | 11:34
Слави Трифонов извива ръцете на ГЕРБ
ИТН иска 4 министерства в кабинета на Мария Габриел

Слави Трифонов ще настоява да вземе максимум министерски кресла, за да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ, съобщи източник от политическите среди. Според него става дума за ключови четири ведомства, на които ГЕРБ също държат, което поставя под съмнение бъдещото сработване с цел мнозинство.

Слави  бил непреклонен в амбицията си да извлече сериозния дивиденти, ако се наложи да подкрепи Бойко Борисов по някакъв начин. Припомняме, че през 2010 година стана публично друго негово искане към Борисов, а именно- да му даде 50% влияние в партия ГЕРБ. Трифонов тогава отрече това. Впоследствие дори се обяви за „изчегъртването“ на модела ГЕРБ.

По-късно ИТН набра скорост и дори победи ГЕРБ през 2021 година, а заигравките му с  „Промяната“ и „Ние идваме“, не доведоха до трайно сътрудничество. Партията на Слави Трифонов беше основната пречка за постигане на стабилност, а някои политически анализатори я нарекоха „социално-психологически експеримент“.

Между шоумена и Бойко Борисов текат тайни преговори от известно време. Засега обаче няма индикации да са стигнали до разбирателство по основните въпроси. Сближава ги най-вече общата неприязън към „Продължаваме промяната“, с които Слави няма да влезе по никакъв начин в колаборация.

Причините за враждата са доста, но най-видимата част от войната е сваленото от Слави коалиционно правителство на Кирил Петков, в което ИТН участваше. По-късно се появи песента, осмиваща Лена Бориславова, чиито текст има претенции за политическа сатира, но на практика е далеч от добрия тон. Бориславова заведе дело за това, че се чувства засегната от обидните и вулгарни думи по неин адрес.

Така сметките в телевизия 7/8, бяха блокирани, а само преди дни Трифонов обжалва запора, който Софийският градски съд наложи. Сега по жалбата трябва да се произнесе и Софийският апелативен съд, като неговото решение ще е окончателно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране