04.07.2024 | 13:04
След седмица двойна игра и увъртане: пародиен евродепутат декларира вярност към Доган
Илхан Кючюк се прави на „герой“ след като стана ясен победителят във войната в ДПС

След седмица слаба двойна игра и усилено мислене на чия страна да застане в конфликта между Ахмед Доган и Делян Пеевски, пародийният евродепутат от ДПС Илхан Кючюк избра…почетния председател.

В социалните мрежи той декларира, че e страната на Доган, защото „лидер се следва“. Кючюк публикува и архивна снимка на Сокола с доволно много емотикони „сърчица“…След това смешноватите му пиари от кръга на Соломон и Гергана Паси (издържани с парите на АЛДЕ и Европарламента) разпратиха в близки сайтове и сайтчета съобщение за невижданото му геройство. Плахото и измъчено позициониране след 7 дни мислене на чия страна да застане  (да не се прецакам!)  е формулирано в очевидно платените публикации като „Евродепутатът Илхан Кючюк се включи в лагера на Доган срещу Пеевски“, „Илхан Кючюк подкрепи Ахмед Доган“ и прочие алабализми.

Декларираната подкрепа на евродепутата за почетния председател в конфликта му с Пеевски би била новина, ако тя беше факт в петък или събота миналата седмица, когато „Феноменът“ изгони от ДПС Филиз Хюсменова, Айсел Руфад, Рамадан Аталай и други по-нисши функционери. Трагикомичните клетви във вярност на 4 юли – ден след като Сокола бламира кабинета „Желязков“ и се кани да шутира „г-н Магнитски“ от партията, са жалки и недостойни. Особено когато именно Ахмед Доган измъкна „едно момче с широко разперени уши от севлиевските села“, подари му политическа кариера в ДПС и го направи „значим политик“, за какъвто без съмнение се смята Илхан Кючюк.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране