02.06.2021 | 12:45
Служебният кабинет: След президентството прокуратурата нахлу със сила и в МВР. Това е война
Антон Кутев изтъкна, че подкрепят всички усилия за преследване на престъпници, но са "разтревожени от сплашването на ключови служители в сигурността"
„Виждаме опити прокуратурата открито да се меси в работата на изпълнителната власт“, заяви говорителят на служебното правителство Антон Кутев на брифинг пред журналисти.

Виждаме как след президентската институция, прокуратурата влиза със сила в МВР, което заплашва да прерасне в открита война на институциите“, допълни той.

Кутев подчерта, че в правителството са разтревожени от опитите да се сплашват ключови служители на службите за сигурност, както и да се забавят или осуетяват проверки в системата на вътрешните работи.

„Както знаете на разпит бяха извикани новият директор на ГДБОП два дни след назначението му, новият председател на ДАНС на следващия ден след назначението му, както и зам.-председателят на ДАТО, който беше извикан броени дни след назначаването на вътрешния министър“, припомни Кутев.

Той коментира и обиска в дома на задържания началник на сектор „Културно-исторически ценности“ в ГД „Национална полиция“ Ангел Папалезов, който е разследван от месеци заради контактите с бизнесмена Васил Божков. По думите на Кутев му това е станало, без да има повдигнато обвинение. Днес на Папалезов беше повдигнато такова – за участие в организирана престъпна група за трафик на антики и пране на пари.

Кутев изтъкна, че подкрепят всички усилия за преследване на престъпници, но са „разтревожени от сплашването на ключови служители в сигурността“.

„Призоваваме всички институции да проявят разум и да работят единствено за издигане на държавността и правовия ред в страната“, каза още говорителят на служебния кабинет.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране