24.01.2021 | 18:27
Служители в Германия са били уволнени, защото отказали ваксина
Вилмер търси нови медицински сестри и иска служителите му да се ваксинират срещу коронавирус

Няколко служители в Германия са били уволнени, защото са отказали да се ваксинират срещу коронавирус, пише вестник „Билд“, цитиран от БГНЕС.

Началникът на центъра за грижи в Десау-Росблау, провинция Саксония-Анхалт, Рене Вилмер и съпругата му си сложили ваксина и призовали служителите си да последват техния пример. Трима отказали да се ваксинират, а четирима все още не са решили. Вилмер разговарял с тях и им дал материали за ваксинирането. Накрая поставил срок от два дни, в които колебаещите трябвало да вземат решение. След като този срок изтекъл, служителите не дали положителен отговор и били уволнени. Вилмер твърди, че работниците не проявявали уважение, не изпълнявали разпорежданията му, а някои отказали директно да си сложат ваксина.

Според версията на една от бившите служителки, той не взел предвид опасенията им и ги заплашил с уволнение, ако не се ваксинират. „Не съм против ваксинирането. Просто исках да помисля още няколко дни. Неприятно е, когато някой ми поставя срокове по такъв личен въпрос“, смята тя. Според изданието, жената смята да се обърне към съда и да подаде жалба срещу бившия си началник. Повечето от уволнените седем души, обаче, вече са си намерили нова работа.

Вилмер в момента търси нови медицински сестри и иска служителите му да се ваксинират срещу коронавирус. Обяснението за това изискване е, че се грижи за сигурността на пациентите. Мъжът получил множество заплахи от противници на ваксинирането, включително за убийство. Ваксинирането в Германия започна на 27 декември, като до момента е поставена ваксина на повече от 1,2 млн. души, а 25 000 вече са получили втора доза. Приоритет имат хората над 80-годишна възраст, обитателите и служителите на домове за възрастни, както и медицинските работници.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране