07.09.2020 | 0:25
Смешка на месеца: машините за гласуване може да се повредят от дезинфекцията…
Пръскайте си телефоните по няколко пъти със спиртни препарати и ще видите за какво става дума, отговори ПКП Караянчева на подигравателните коментари на депутати

„За мен лично гласуването само на машини е проблем. Ще ви кажа защо: предвид извънредната епидемична обстановка тези машини ще се дезинфекцират, възможно е и да се повредят.“ Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева (ГЕРБ) през седмицата в пленарна зала, докато се обсъждаха предложените промени в Изборния кодекс.

Дамата, наречена от Бойко Борисов „проста кърджалийска п.тка“ (ПКП),  обясни на реакции от залата още, че „добре, пръскайте си телефоните по няколко пъти със спиртни препарати и ще видите за какво става дума“. Другите аргументи на Караянчева гласуването да не е само машинно са комфортът на хората, които не са свикнали да боравят с технологии и ще се затруднят да гласува, а чакащите можело да се откажат да гласуват.

Тази седмица ГЕРБ и коалиционният им партньор „Обединени патриоти“ приеха на първо четене предложените от управляващата партия поправки, според които в секциите с над 300 избиратели освен машинно гласуване (както е според кодекса в момента), ще може да се гласува и с хартиена бюлетина.

„Прозрачност без граници“ предупреди през седмицата, че „предложените промени в Изборния кодекс са необмислени, противоречиви, създаващи рискове и в крещящо противоречие с международните стандарти за провеждане на честни и демократични избори.

3 коментара

  1. Жени каза:

    Същото е да се хванеш за дръжката на трамвая като се качваш. Но който се страхува, може да гласува с найлонови ръкавици за еднократна употреба

  2. Това е пълна глупост! каза:

    Затова тези, които и вярват, нека да гласуват с найлонови ръкавици за еднократна употреба, за да са спокойни.

  3. Дезифектант каза:

    Защо се подигравате на жената, тя толкова си може. Тиквун не случайно я определи като ПКП. А като се има предвид, колко е неговият коефициент на интелигентност, и въпреки всичко я определи съвсем точно. А тя не спира да доказва с поведението си, че е точно такава. Колко трябва да нямаш себеуважение, за да продължаваш да седиш до човека, който те унижи публично пред цяла България….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране