07.09.2020 | 0:25
Смешка на месеца: машините за гласуване може да се повредят от дезинфекцията…
Пръскайте си телефоните по няколко пъти със спиртни препарати и ще видите за какво става дума, отговори ПКП Караянчева на подигравателните коментари на депутати

„За мен лично гласуването само на машини е проблем. Ще ви кажа защо: предвид извънредната епидемична обстановка тези машини ще се дезинфекцират, възможно е и да се повредят.“ Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева (ГЕРБ) през седмицата в пленарна зала, докато се обсъждаха предложените промени в Изборния кодекс.

Дамата, наречена от Бойко Борисов „проста кърджалийска п.тка“ (ПКП),  обясни на реакции от залата още, че „добре, пръскайте си телефоните по няколко пъти със спиртни препарати и ще видите за какво става дума“. Другите аргументи на Караянчева гласуването да не е само машинно са комфортът на хората, които не са свикнали да боравят с технологии и ще се затруднят да гласува, а чакащите можело да се откажат да гласуват.

Тази седмица ГЕРБ и коалиционният им партньор „Обединени патриоти“ приеха на първо четене предложените от управляващата партия поправки, според които в секциите с над 300 избиратели освен машинно гласуване (както е според кодекса в момента), ще може да се гласува и с хартиена бюлетина.

„Прозрачност без граници“ предупреди през седмицата, че „предложените промени в Изборния кодекс са необмислени, противоречиви, създаващи рискове и в крещящо противоречие с международните стандарти за провеждане на честни и демократични избори.

Loading...
 • Това е пълна глупост! каза:

  Затова тези, които и вярват, нека да гласуват с найлонови ръкавици за еднократна употреба, за да са спокойни.

 • Дезифектант каза:

  Защо се подигравате на жената, тя толкова си може. Тиквун не случайно я определи като ПКП. А като се има предвид, колко е неговият коефициент на интелигентност, и въпреки всичко я определи съвсем точно. А тя не спира да доказва с поведението си, че е точно такава. Колко трябва да нямаш себеуважение, за да продължаваш да седиш до човека, който те унижи публично пред цяла България….

 • оставете коментар

  МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
  Коментарите подлежат на модериране.
  Правилата за коментиране