17.05.2022 | 21:18
Спортният министър: Една федерация остава без лиценз в сряда
В следващите дни ще бъдат обявени имената на още федерации, които ще останат без лицензи
Утре ще отнемем лиценза на една федерация. Ще го обявим публично като в продължение на това ще има още федерации без лиценз, но наистина има злоупотреби, които са много сериозни и аз няма да ги оставя. Това обяви пред журналисти в Плевен министърът на младежта и спорта Радостин Василев, но не пожела да разкрие коя ще е федерацията. В следващите дни ще бъдат обявени имената на още федерации, които ще останат без лицензи.

Той добави, че се подават сигнали за нарушения към различни институции според злоупотребите, за които става въпрос. Има сигнали и към прокуратурата, и към Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, към полицията и следствените органи. „В този сектор трябва да има възмездие за разрухата, която се е случвала“, подчерта министърът.

„Има федерации, които имат проблеми с това как отчитат разходването на средствата, отпуснати от държавата. Това са федерацията по биатлон, по шахмат. Имаме федерации, които още при встъпването ми в длъжност, са със забрани за провеждане на състезания и мероприятия, една от тях е федерацията по автомобилизъм, както и такива, които са с чисто вътрешни управленски и юридически спорове“, каза още министърът на спорта.

„Трудно е да научим федерации, които дълги години са работили в ситуация на административен и документен хаос да спазват правилата, но мисля, че се научават“, категоричен бе той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране