18.09.2022 | 12:26
Сричащият депутат от ГЕРБ Стефан Апостолов ще прави фотоволтаици
Той ще инсталира 185 панела във фотоволтаичен парк в Симитли

Синът и съпругата на несменяемия кмет на Симитли Апостол Апостолов – Поли, нарочен за „бивш любовник“ на Бойко Борисов от покойния бизнесмен Методи Бачев, са поредните хора от властта, които ще добиват ток от слънцето.

Мария Апостолова и синът й Стефан, който през последните години е депутат от ГЕРБ, ще инсталират 185 панела във фотоволтаичен парк в Симитли, пише „Уикенд“.

Стефан обаче и досега е имал интерес към бизнеса със зелена енергия. Заедно със зет си Николай Динков-Нинджата, съпруг на сестра му Полина, той е имал фирма, която се занимава с „комплексни обекти в областта на производството на енергия и хидротехническото строителство”.

Тя е регистрирана с капитал от 20 лева, като Нинджата е внесъл 6 лева, а Стефан – 4 лева. Техен съдружник е внесъл останалите 10 лева от капитала на дружеството. След като става депутат, Стефан напуска фирмата.

Известно е, че цялото кметско семейство се къпе в пари. Преди време зетят Нинджата и Полина спечелиха 7 млн. лева от тотото. Синът Стефан от 2017 г. пък е неизменно депутат от ГЕРБ и сега ще се бори за пореден мандат.

При едно от редките си появявания на трибуната на парламента той прочете на срички предварително написания текст – извадки от Закона за физическото възпитание и спорта. Иначе е завършил „Финанси“ в Благоевград и се подвизава като футболен съдия. Бащата Поли също е запален по футбола и е бивш рефер.

Любопитно е, че младият политик Стефан при всички избори досега винаги е на последното 22-ро място в листата, но разбива конкуренцията с рекорден брой номинации, които го поставят директно на второто място. Няма съмнение, казват в Симитли, че и сега ще стане така.

Бащата Апостол Апостолов твърди, че като депутат Стефан взема само 1200 лева от депутатската си заплата, а другите дарявал за инвитро програми.

Бащата Апостолов, за когото Бачев каза пред цяло Симитли, че е  „e*ал Бойко Борисов“, кметува вече пети мандат като истински феодал.

Нещо повече, последните си два мандата е спечелил като единственият кандидат, без никаква конкуренция за поста. Такъв случай е без прецедент в страната и е много странно поведението на политическите партии, които сякаш нямат воля и сили да му се противопоставят. Напротив, той се радва на подкрепата на всички, начело с ГЕРБ и БСП.

От друга страна, кметът за толкова години начело на общината е минал през всяка партия, която идва на власт. В далечната 2003 г. той се кандидатира за кмет за първи път от Партията на зелените, която е основана от Апостолов и Христо Порточанов. След това през 2008 г.

Поли, както го наричат, е вече жълт „царски” управник на Симитли, подкрепен от  НДСВ. За третият си мандат през 2013 г. е червен кандидат на БСП. През 2014 г. е сред хората на Бареков. Да припомним, че преди години, когато беше разкрито прословутото тефтерче на Филип Златанов, Апостолов беше отбелязан с  бележката:  „Ап. Ап. не е човек на ИФ”.

Кметът стана скандално известен през 2016 г., когато се появи пикантен клип от селско празненство в Черниче, в който покойният вече шеф на строителната фирма „Агромах“ Методи Бачев, солидно почерпен, изрича вулгарности за него и Бойко Борисов. Апостол Апостолов обаче не се притесни от обидите, а най-категорично заяви, че от мъже не се интересува. Привличали го само жени, имал извънбрачна дъщеря в Южна Африка и още две деца, с които много се гордее.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране