14.02.2023 | 20:43
Срив в БСП-Пловдив: Над 100 социалисти напуснаха партията
Те напускат в знак на несъгласие с политиката на Корнелия Нинова

Общинските съветници на БСП – Пловдив напускат партията. Заедно с тях си тръгват и още 109 членове на БСП в града под тепетата. Това съобщи председателят на групата общински съветници от „Автентична лява БСП“ Николай Радев на пресконференция. Мотивите за напускането им е забрана на свободно изразяване на мнение, противоуставно изключване на социалисти, репресии, нагласени конгреси.

„Раздялата с Нинова е единственият начин да защитаваме левите избиратели. Напускаме БСП на Нинова, но оставаме леви във вижданията си“, посочи Радев и уточни, че той лично си тръгва обиден след нападки по негова адрес, въпреки 35 години членство в партията. От своя страна Ангел Иванов, който е член вече 46 години посочи, че да остане в партията на Нинова, граничи с това да „остане с тези, които лъжат, приватизират и крадат“.

Кметът на Перник Станислав Владимиров напуска БСП, съобщи БНР.  Партийните книжки хвърлят и областният лидер Валентин Петков, и общинският председател Стефан Кръстев.

„Това не е моята партия“, каза кметът. „Аз повече в това не мога да участвам“, добави той по повод баталиите на конгреса през уикенда.

Владимиров отдавна е в конфликт с лидера на партията Корнелия Нинова. След днешните събития БСП остана с един кмет по-малко. През есента партията бе напусната и от кмета на Кресна Николай Георгиев.

Около 50 членове от пернишката организация на БСП също напускат партията, съобщи Стефан Кръстев – председател на Общинския съвет на БСП в Перник. Напускащите са несъгласни с безидейната политика на лидера Корнелия Нинова, която е причината и за лошите резултатите на изборите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране