19.01.2015 | 8:51
Стоев търси спешно нови играчи
„Сините” бият път с автобуса заради липса на пари за самолет

Старши треньорът на „Левски” Стойчо Стоев разкри вчера очакванията си от зимната подготовка и сподели как върви селекцията на отбора от стадион „Георги Аспарухов”.

Вчера „сините” заминаха за втория си подготвителен лагер в Турция, а Стоев говори по наболелите теми с привличането на нови състезатели:„Надявам се да се подготвим добре и да изглеждаме добре по време на пролетния дял от шампионата. Имаме една промяна в групата. Ръководството на „Локо” (ГО) ни се обади и пожела Александър Любенов. Надявам се той да играе повече при тях, което е важно за него. По този начин ще се развива като вратарРаботим по въпроса със селекцията. Дали това, което искаме, ще се осъществи, ще ни го покаже времето. Нямаше как да не закъснеем със селекцията. Бях избран за треньор доста късно, селекцията също започна късно, а и попаднахме в периода на празниците, което ни забави. Полагат се сериозни усилия от страна спорното ръководство и скаутите, но е нормално да има закъснение”, коментира Стоев на „Герена”.

„Надявам се да не пристигат футболисти, когато вече сезонът е започнал, защото знам, че ефектът не е никак добър. Много трудно такъв футболист може да се нагоди към състава, когато сезонът и мачовете вече са започнали. Ние ще привличаме чужденци, а те ще трябва да се запознаят с визията на отбора. Надявам се това да не се получи”, продължи специалистът, който пое „Левски” между двата полусезона.„Винаги има някакъв вариант да се разделим с някои от нашите футболисти. Доволен съм от старанието на играчите и това поне пред мен не седи като опция. Всички осъзнаваме, че трябва да се съобразим с този факт, че отборът е във финансова криза не от днес. Това е причината да тръгнем и с автобуса. „Левски” е затруднен финансово. Имаме индикации, че нещата ще се подобрят, надяваме се това да се получи. Всеки знае, че когато един клуб е финансово обезпечен, нещата вървят по-лесно за всеки – треньори и футболисти”, добави Стоев.

Треньорът заяви още, че не го интересуват резултатите в контролитеа по-скоро представянето на тима и игровия облик. „Предпочитам да видя някакъв стил на игра, който после ти помага. Резултатите идват след това. Времето никога не е достатъчно, знаете че понякога един отбор се прави година две, което е съвсем нормално. Времето силнони притиска. Този месец, който ще бъдем в Анталия, трябва да помогне и на самите футболисти да се пригодят към моите изисквания, за да изглеждаме добре по време на официалните мачове. Възможностите на нашите футболисти не са чак толкова малки, както ги изкарват понякога медиите”, завърши треньорът на „Левски” Стойчо Стоев.

„Левски” ще провежда занимания в Анталия до 13 февруари. Треньорът Стойчо Стоев има планирани осем контролни мача за този период.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране