03.06.2021 | 12:38
Страх! Борисов се разграничи от Пеевски. Отрича да е получил „и стотинка“ от Божков
Отношенията на лидера на ГЕРБ с олигарха на ДПС били само политически...

Ние винаги сме подкрепяли действията на всички евроатлантически държави по тема борба с корупцията. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в първия си коментар за санкциите на САЩ срещу политика от ДПС Делян Пеевски и хазартния бос Васил Божков.

„Аз моите отношения отдавна съм ги заявил и те са чисто политически. Нито имаме фирми, нито бизнес, нито каквото и да било“ – така Борисов коментира Пеевски. По думите му двамата са се срещали за последен път преди 7-8 месеца във връзка със средства, които неговото правителство е отпуснало за смесените райони, където ДПС има кметове. „Така както Христо Иванов и Йордан Цонев си гукаха, приемете, че и ние сме си говорили“, язвително добави той пред журналистите.

„Никога не сме получили и стотинка от лицето Божков“, увери той за укриващия се в Дубай бизнесмен.

„Винаги като партия сме поддържали възможно най-добрите отношения с колегите от САЩ и затова подкрепяме мерките на тяхното финансово министерство и очакваме нашите правораздавателни органи да продължат в тази посока“, продължи Борисов.

Той разказа, че предния ден е имал среща с американския посланик Херо Мустафа. „Дори няма намек – такава среща, толкова сърдечна, толкова мила. Нищо по това, което сега се опитват да ни пришият“, заяви Борисов. И намекна, че разкритията са свързани с неговото сътрудничество с американското правителство: „От месеци ние сме информирани и работим заедно.“

„Вчерашните събития са логично продължение на заявките на администрацията на Байдън да подпомага укрепването на демократичните институции в партньорските държави и да препятства корупционните практики, идващи от враждебни държави“, допълни зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

За Илко Желязков бившите управляващи обявиха, че са го уволнявали на два пъти. „Не забаравяйте, че ГЕРБ е опозиция и отнасяйте въпроси към длъжностните лица“, заяви Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране