24.07.2024 | 11:28
Страх от провокация: Крият микрофона от Нинова на Бузлуджа
Партията е в историческа криза, въпреки че официално иска третия мандат

В БСП се стягат за един от най-странните си събори на Бузлуджа. Партията е в историческа криза, въпреки че официално иска третия мандат. Резултатите от изборите са плашещи, а нескрити-те мераци на Корнелия Нинова отново да оглави столетницата въпреки хвърлената оставка, разделят обикновените социалисти.

Според запознати с интригите на „Позитано“ 20, Нинова е решена на всичко, за да си върне контрола над БСП, където дълги години колеше и бесеше еднолично. Този път обаче няма да е толкова лесно, защото Кака бавно и славно губи влиянието си сред актива на партията, а и няма право да я ръководи трети мандат заради промените в устава, които самата тя инициира.

От седмици тролове зоват в интернет за бойкот на Бузлуджа. „Няма да празнуваме заедно с олигарси“ е главната опорка. Твърди се, че зад призивите за бойкот стояла самата Нинова. Но провал на митинга няма как да стане категорични са червени активисти. Бузлуджанската програма започва още на 26 юли, когато и.ф. председател Атанас Зафиров ще инициира срещи с леви формации за голямо обединение. Канени са дори стари бесепари които бяха натирени и си тръгнаха обидени от партията майка. Корнелия Нинова обаче ревнувала, защото смятала, че идеята за обединение е нейна, а „превратаджиите“ в БСП са й я откраднали под носа.

Бившата соцлидерка е в немилост заради лошите резултати на вота и заради факта, че спусна с парашут в партията чужди тела като спрягания за неин любим депутат Калоян Методиев. БСП са с едва 18 народни представители, което е историческо дъно.

При това те се гледат на кръв. Защото са разделени по оста старо-ново ръководство. Въпреки това Нинова е твърдо решена да дойде на Бузлуджа и дори да държи реч. Тя още се изживява като лидер на формацията, защото решението на съда за отстраняването й в момента се обжалва.

„Никой няма да даде думата на Корнелия Нинова. В качеството си на каква ще говори? Атанас Зафиров е легитимният лидер. Ще дадем думата и на нашите партньори от другите леви формации, за да подчертаем, че Бузлуджа е на левицата, а не само на БСП“, съобщи за „Галерия“ източник от червената централа.

Никой не може обаче да я спре да дойде като редови социалист, но ако го направи може да усети част от негативните емоции на хората, категоричен е информаторът на вестника. Новото ръководство е сериозно притеснено Нинова да не си доведе агитка и  да има провокации.

„Провокациите не са нещо ново за Бузлуджа Преди те идваха от хората на Кирил Добрев. Иначе самият митинг заточва на 27 юли, събота, от 11.30 часа. През годините там са се събирали по 40 000 червени. И сега организаторите очакват пак толкова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране