30.08.2023 | 20:58
Страх тресе Сглобката да не убият Божков, сложиха му охрана в ареста!
Бизнесменът отново е потвърдил пред прокуратурата: Дадох 60 млн. лв. рекет на ГЕРБ

Прокуратурата ще пази Васил Божков – Черепа и ще го гледа като писано яйце от страх да не бъде убит и да се изложим пред американците.

На Васил Божков и семейството му е назначена допълнителна защита, обяви адвокатът му Георги Гатев.

Охраната му е наложена с прокурорско постановление. Бизнесменът сам я е поискал преди няколко месеца, когато от Дубай заяви, че е готов да свидетелства. Гатев заяви, че не може да каже дали има конкретна заплаха за клиента му, но допълни, че досега Божков не е споделял да има някакви притеснения:

„Истината е, че вече му е наложена физическа защита, защото има евентуална опасност, както виждате, за неговото здраве или за неговите близки. Има такива евентуални данни и затова се взимат тези мерки. От този момент има разпореждане да се вземат мерки за неговата защита. Той не се страхува, но като всеки нормален човек има някакви опасения. Виждате в какъв свят живеем. Кой е сигурен?“.

След близо 9 часа разпити, вчера и днес, Божков е затвърдил казаното до момента – че е дал 60 млн. лв., за да плаща такса спокойствие на бившия премиер Бойко Борисов и на тогавашния финансов министър Владислав Горанов.

Според адвоката му са възможни и нови разпити на замесените лица.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране