15.08.2023 | 19:13
Суботинов бил шокиран от убийството в центъра на София, но се съгласил да помогне
Приятелката на Суботинов за задържания за убийството Веселин: Взимал е наркотици

Софийският районен съд остави в ареста заподозрения в укривателство след убийството в центъра на София Константин Суботинов. Той е обвинен, че е помагал на заподозрения за престъплението Веско Вълчинов да прикрие следите.

Според прокуратурата Суботинов е пристигнал на адреса на Вълчинов на ул. „Г.С. Раковски“ и е установил наличието на трупни останки в банята. Макар и шокиран от гледката, той се е съгласил да помогне.

Двамата са набавили препарати за почистване, чували, лопата и други предмети от два хипермаркета. Върнали се и са селектирали останките в различни чували. След това и двамата са пренесли тези чували – част долу през кооперацията, част в колата на Суботинов, трета част са качили в извикано от тях такси.

Транспортирали ги до гориста местност в Бояна с таксито и са влезли в гората. Суботинов е направил дупки в земята, където са заровени, след което е прикрил изкопите, така че да приличат на стърнища.

Суботинов е работил на две места – барман в нощен клуб до НДК и доставчик на храна.

Защитникът му адвокат Кристиан Мирчев изтъкна, че клиентът му е разкрил цялата истина на разследващите, без да се опитва да лъже и без да опитва да прикрива когото и да било.

Не е ясно какво е било психологичното състояние на Суботинов при тази ситуация, за да предполагаме, че той с охота е тръгнал да помага, коментира адвокатът.

„Не е хубав човек, не го харесвах. Взимал е наркотици. Много пъти го е манипулирал, бъркал му се е в живота. Не съм била чак толкова близка с него“. Това каза пред bTV за Веселин Вълчанов, обвиняем за жестокото убийство в София, Тереза. Тя е приятелка на втория задържан Константин Суботинов, който е с повдгинато обвинение за укривателство.

Тя описа приятеля си Константин като добър и трудолюбив човек.

„Никога не е работил само на едно място, винаги поне на две, а се е случвало и на три, за да може да изкарва пари и да не се лишава. Познавали са се с убитото момче. Не толкова близки отношения колкото с Веско. Излизали са заедно с тримата. Константин е много добър и смятам, че не е помислил това, което върши. Не смятам, че го е направил с лоша умисъл. В момент на шок не е мислил толкова разумно и затова е помогнал“, каза още Тереза пред bTV.

Тя разказа, че Константин и Веселин се познават от пет години и са много добри приятели. По думите ѝ Веселин може да е заплашил или манипулирал Константин.

„Не сме се чували въобще. Много добър човек, когато стана това и разбрах не можех да повярвам, че е можел да стане свидетел на такова нещо, как въобще е имал психиката да издържи тази гледка“, допълни Тереза.

По думите ѝ Константин не употребява наркотици и не е давал индикации, че има някакви проблеми.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране