16.07.2016 | 0:50
Суматоха кой си отива от правителството
Премиерът обеща "някоя друга рокада", съгласен съм, добави вицето Дончев

Бойко Борисов намекна за възможна рокада в кабинета и хвърли в догадки министрите. Премиерът бе попитан дали е доволен от всички членове на правителството и дали предвижда промени. “Да, може би ще има някоя друга рокада”, отговори Борисов, но отказа да разясни по-подробно намеренията си. “Първо ще я научи мнозинството, после ще я научите вие (медиите – б.а.). Ако бях в предишния мандат, когато ГЕРБ управляваше сам, щях да ви кажа веднага. Сега имам партньори – реформатори, патриоти. Ще разговарям с тях, ще кажа какви намерения имам за оптимизиране на работата и ако са окей, тогава ще го обявя. Ако не са съгласни, остава сегашното положение”, заяви министър-председателят.

Веднага след думите му тръгнаха версии кой от кабинета е взет на мушка. Според депутати с постовете си могат да се разделят военният министър Николай Ненчев и здравният Петър Москов. Може и да има изненади, но по-вероятно е да си замине кадър на по-малките партньори на ГЕРБ в управлението, коментираха още народни избраници.

Може да има само “окрупняване на ресори”. Според трети обаче промени няма да има до президентските избори. Тогава те ще се наложат естествено заради променените съотношения на силите в мнозинството. “Имам мнение за министрите, които попадат под моя ресор. Споделил съм го с Бойко Борисов. Съгласен съм с думите, че са необходими някои рокади в правителството”, наля масло в огъня вицепремиерът Томислав Дончев. Засега е ясно, че рокадата със сигурност няма да засегне министъра на културата Вежди Рашидов. “Той е емоционален човек, с чувство за справедливост, но забравя, че е министър и думите му могат да се обърнат срещу него. От името на Вежди и на всички, ако е прекалил, се извинявам”, защити го Борисов в ефира на bTV.

1 коментар

  1. Федотов каза:

    “Министърът” на културата, да не е малоумен,че друг трябва да го извинява за зулумите му.Дундуркайте го колкото си искате.Всеки Божи ден, той ви носи негативи,нещо добре дошло за опозицията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране