07.03.2015 | 14:05
Свърши рахатът на ДПС да господарува в смесените райони
Преди евроизборите Делян Пеевски платил кувертите на всички абитуренти в Сърница

„Политическият монопол на ДПС свърши. Свърши рахатът, който другите партии осигуряваха на една партия да господарува в отделни райони на страната и сред населението с различен етнос или вяра.“ Това написа в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ лидерът на ДСБ Радан Кънев. Поводът са предстоящите на 15 март местни избори в най-новата 265-та община Сърница, област Пазарджик.

Около 90% от населението там са мюсюлмани, а в деня за размисъл преди евроизборите на 25 май 2014 г. вторият в евролистата на ДПС Делян Пеевски платил кувертите на всички абитуренти в Сърница.

Кънев коментира „Защо тъгува ДПС?“. „Вчера, при почти непоносима пътна обстановка, в зали почти без отопление, в град Сърница се събраха национални лидери на три основни политически сили. В различни часове събрания организираха ГЕРБ, в присъствието на министър Лиляна Павлова, ДПС с участието на самия г-н Местан, РБ с почти цялото ръководство на парламентарната група… Това са и основните конкуренти за предстоящите идната седмица частични местни избори.

Какво значи това стълпотворение в снега по никое време, в малката, изолирана планинска община с 90% мюсюлманско население? Значи, че политическият монопол на ДПС свърши. Свърши рахатът, който другите партии осигуряваха на една партия да господарува в отделни райони на страната и сред населението с различен етнос или вяра.

За първи път от много време, в Сърница има ожесточена политическа конкуренция между три партии, и хората са доволни от това. Но Сърница е само пример. Затова са нервни ДПС, това наричат ксенофобия – да си позволиш да изграждаш структури и да вършиш политическа работа там, където са свикнали на монопол“, коментира Радан Кънев.

1 коментар

  1. U2. каза:

    …“А дали е така КОЙ ще ти каже“…фирмата за Далавери, Пари и Служби

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране