05.05.2021 | 20:43
Светослав Илчовски е бизнесменът, разкрил коя е Мата Хари
Наш бизнесмен е бил подложен на сексуални издевателства в затвора, заплашвали Илчовски че може да му се случи същото

Заседанието на комисията на Мая Манолова за проверка на кабинета „Борисов 3“ премина с огромно напрежение между депутатите от ГЕРБ и останалите членове, след като в залата се появи един от големите зърнопроизводители в България Светослав Илчовски и обяви намерението си да свидетелства за корупция на най-високо ниво в управлението.

Илчовски е собственик на земеделски имоти в Северна България, името му стана известно в публичното пространство през 2012 г., когато по негова жалба беше арестуван тогавашният депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов с обвинение за търговия с влияние.

Сега земеделецът е внесъл сигнал до комисията „Манолова“, в който твърди, че е станал обект на натиск от страна на собственика на птицевъдната компания „Градус“ АД Иван Ангелов по схема за осигуряване на фиктивен оборот за фирмата му.

Според сигнала – Илчовски е имал „няколко неформални срещи“ в една от бившите резиденции на Тодор Живков, на които е присъствал Бойко Борисов. Той твърди, че по време на една от тези срещи е видял клип, в който се показват издевателства над арестувания бизнесмен Миню Стайков.

Бизнесменът твърди, че „за да няма политически проблеми“, е продавал зърно на цени под пазарната на дружествата на собственика на „Градус“ в продължение на шест години, като последното искане било за двойно по-ниска цена.

Обвини в оказване на натиск и министъра на регионалното развитие Петя Аврамова, за която твърди, че му се обаждала с нареждане да спре да купува земи и заплахи с прокуратурата. Самата Аврамова се появи на заседанието на комисията и отрече обвиненията му, като заяви, че не го познава и никога не е разговаряла с него.

Пред комисията Илчовски обяви, че знае коя е „Мата Хари“, за която се смята, че е направила записите от спалнята на Бойко Борисов – той твърди, че била известна плеймейтка. Той твърди, че премиерът е получавал златни кюлчета като подаръци от бизнесмени, като поставял условия за размера им.

Илчовски твърди още, че срещу него е повдигнато обвинение за опит за убийство на Иван Ангелов, „което никога не се е случвало“. Той твърди, че разполага с документи за оказвания натиск, но до показването им в комисията така и не се стигна.

Депутати от ГЕРБ прекъснаха заседанието със скандал, като обвиниха Мая Манолова, че не ги е информирала за променения дневен ред и че не са получили достъп до сигнала на мъжа.

Петя Аврамова заплаши Илчовски с дело за клевета, а Тома Биков предупреди Манолова, че колегите му ще стоят до 1:30 ч. в комисията по ревизията и „ще ви направим луди“.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране