24.12.2020 | 0:37
Световен шампион отказа на „Лудогорец“
Саша Здиелар обаче е заявил, че предпочита да премине в клуб от Западна Европа

Ключовият халф на „Партизан“ (Белград) Саша Здиелар е отхвърлил оферта от „Лудогорец“, съобщи сръбското издание „Телеграф“. 25-годишният футболист, който е световен шампион за младежи (до 20 г.) с тима на Сърбия от 2015 г., е бил уговарян от бившия вратар на разградчани Урош Голубович, който в момента е футболен агент. Здиелар обаче е заявил, че предпочита да премине в клуб от Западна Европа. Силен интерес към сръбския национал имат френските „Сент Етиен“ и „Реймс“.

Офертата към Здиелар, който е дефанзивен халф, означава, че в „Лудогорец“ търсят нов човек на тази позиция. В момента там основно играят Алекс Сантана, Абел Анисе и Стефан Баджи, като последният не е в добра форма. А капитанът Светослав Дяков (36 г.) е пред края на кариерата си.

Разградският клуб търси и нов вратар. Според „Спортал“, бразилецът Ренан дос Сантос ще напусне след 4-годишен престой и ще се върне в родината си, където най-вероятно ще играе за „Авай“. Вече има и вариант за негов заместник в „Лудогорец“ – хърватинът Кристиян Кахлина (28 г.), който играе в ХНК „Горица“. Според 24sata.hr, той дори вече може да се счита за сигурно попълнение в българския шампион. Кахлина е в отлична форма и през летния трансферен период бе на крачка от преминаване във френския „Дижон“, но нещата са пропаднали в последния момент.

Очаква се до края на годината „Лудогорец“ да обяви и името на новия си треньор. Фаворит за поста е сърбинът Иван Йованович, който е водил гръцките „Панахайки“ и „Ираклис“, „Ал Насър“ (ОАЕ) и националния тим на ОАЕ. С АПОЕЛ (Никозия) пък той печели 4 титли на Кипър и класира отбора до 1/4-финал в Шампионската лига през сезон 2011/12, където отпада от „Реал“ (Мадрид). Йованович обаче има предложение и да стане селекционер на Сърбия след освобождаването на Любиша Тумбакович.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране